Kiskova firma zle zaúčtovala náklady na jeho prezidentskú kampaň

15.05.2018 | 16:08
  0
Prezident podľa dokumentov niekoľkonásobne prekročil zákonom stanovený limit.

Členovia Výboru NRSR pre nezlučiteľnosť funkcií za stranu Smer-SD tvrdia, že prezident Andrej Kiska niekoľko násobne prekročil limit nákladov v rámci predvolebnej kampane.

Firma prezidenta Andreja Kisku KTAG, cez ktorú hradil svoju predvolebnú kampaň, zle zaúčtovala svoje náklady

K takémuto záveru dospel parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií na dnešnom zasadnutí.

Podľa podpredsedu tohto výboru Róberta Puciho (Smer-SD) Finančná správa predložila viacero dokumentov, z ktorých vyplýva, že prezident niekoľkonásobne prekročil zákonom stanovený limit. 

Ten bol v tom čase vo výške 264-tisíc eur pre obe kolá. 

Ako ďalej Puci uviedol, porušenie zákona jasne dokazujú aj dodatočné daňové priznania, ktoré firma podala ešte koncom minulého roka. 

Bývalý podpredseda výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Juraj Blanár vyhlásil že, pokiaľ chce Kiska rozptýliť všetky pochybnosti, mal by zverejniť účtovníctvo firmy KTAG. 

Poslanci Smeru po rokovaní tvrdili, že informácie predložené Finančnou správou sú natoľko závažné, že prezident by mal zvážiť svoje ďalšie pôsobenie vo svojej funkcii. 

Predseda výboru Vladimír Sloboda (SaS) má však iný názor. Podľa neho informácie, ktoré dostali členovia, neboli také, aby Kiska odstúpil. 

V súvislosti s možným prekročením zákonným limitom Ondrej Dostál (SaS) uviedol, že tvrdenia smeráckych poslancov sú zavádzajúce. 

„Išlo o tradičné škandalizovanie. Informácie, ktoré sme sa dozvedeli boli už známe,  a to, že firma KTAG pochybila pri účtovaní,“ povedal. 

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti