Kiska prezidentské výhody chce, dal sa okamžite na protiútok

21.07.2019 | 10:03
  5
Ochrankár, limuzína, poslanecký plat 3 039 eur mesačne, oslovenie "pán prezident".

Andrej Kiska sa nechce vzdať výhod, ktoré majú exprezidenti, aj keď vstupuje do straníckej politiky. Kiska slovne zaútočil na poslanca Petra Kresáka (Most - Híd), ktorý navrhol zmenu. Doteraz prezidenti po ukončení mandátu na rozdiel od Kisku nevstupovali do straníckej politiky a tak sa výhody pre nich brali ako primerané.

Kiska aktivitu poslanca Kresáka zobral osobne a na poslanca slovne zaútočil. Exprezidentova budúca strana Za ľudí má preferencie len okolo 5-percentnej úrovne a Kiska sa v poslednej dobe ostrejším slovníkom snaží zjavne vyburcovať voličov. Kresák pritom hovorí, že zmenou zákona necieli na nikoho. „Pán poslanec Kresák mlčal, keď si poslanci zdvihli plat o tisíc eur mesačne, a mlčí aj keď jeho strana Most – Híd chce zákonom zobrať peniaze mestám a obciam. Samozrejme, nikdy by som nesúhlasil, aby som dostával od štátu dva platy,“ reagoval exprezident.

Kiska tiež povedal, že v politike mu nikdy nešlo o žiadne peniaze ani výhody, „rozdal som celý prezidentský plat 300 000 eur rodinám v núdzi.“ Kiska roky žije z peňazí zarobených z pochybného nebankového biznisu splátkových firiem. Ak si ľudia kúpili spotrebiče a čo i len jednu splátku neuhradili, dlh im rýchlo rástol a niektorí ľudia tak prišli o majetky. Kto sa súdil, spravidla uspel, keďže súdy praktiky Kiskových nebankoviek označovali za neprimerané. Zmena zákona, ako ju navrhuje poslanec Kresák, nateraz má podporu v koalícii aj opozícii. Podľa OĽaNO by mal exprezident poberať výhody len z jednej funkcie a Kresákov návrh neodmieta ani SaS.

Zdroj: spravy.pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti