Kiska je namočený do ďalšieho podvodu. Tentokrát ide o kauzu DPH v Českej republike

23.07.2019 | 14:06
  2
K tejto téme sa vyjadril aj nezaradený poslanec slovenského parlamentu Peter Marček.

Ako Pražská plynárenská prišla k firmám, s ktorými spravila obchody vo výške 1.1 miliárd českých korún? Informuje vo svojom článku reportér českého portálu Seznam zprávy Radek Nohl.

Medzi aktérmi obchodu mestkého podniku Pražská plynárenská sa objavuje nové meno. Ide o prípad, kde Pražská plynárenská firma uskutočnila v roku 2015 obchody s výškou viac ako 1, 1 miliardy českých korún. Avšak firme, od ktorej nakupovala plyn neodviedla daň vo výške 220 miliónov korún. Pražská plynárenská tvrdí, že sa stala obeťou podvodu s DPH.

Pražská plynárenská vo svojom oficiálnom stanovisku uvádza, že firmy B&A Capital Trading a Synergy corporate solution jej odporučila brokerská spoločnosť 42 Financial Services.

„Kontrakt byl navázán přes brokera 42 Financial Services, kdy předání kontaktů vzniklo na základě ústní komunikace a osobních setkání, kdy broker předal kontakt na společnost Pražská plynárenská společnosti B&A Capital Trading. Přes tohoto brokera společnost Pražská plynárenská kontaktoval Lak Sandhu, obchodní manažer ze společnosti B&A Capital Trading,“ uvádza Pražská plynárenská.

Vo firme 42 Financial Services pôsobil v rokoch 2008-2014 ako akcionár bývalý slovenský prezident Andrej Kiska. Práve v uvdednom období sa ozatvárali uvedené obchody. Neskôr firma patrila bratovi Kiskovej manželky - Rastislavovi Živorovi. Po jeho smrti spoločnosť prebrala Lucia Živorová.

Viac si môžete prečítať TU.

K tejto téme sa vyjadril aj nezaradený poslanec slovenského parlamentu Peter Marček.

„Milé dámy, vážení páni! Opäť jedna krutá realita, ďaľšia z obrovských káuz užerníka, daňového a pozemkového podvodníka A.Kisku!!! Je až neuveriteľné, kto bol hlavou, prezidentom SR a teraz tento kriminálnik, zatiaľ stále nevyšetrovaný a neobžalovaný z trestných činov, za ktoré boli druhí porušovatelia zákonov odsúdení a nastúpili do výkonu trestu, ako Bašternák, alebo bývali ministri pôdohospodárstva, tak tento človek má zvláštnu ochranu, napriek tomu, že po opustení prezidentského paláca mu imunita skončila, tak tento zakladeľ strany Za ľudí (Žaľudi) má ďaľší obrovský daňový podvod na krku, aj s jeho švagrom, bratom p.prezidentovej, ktorý pri zahájení vyšetrovania náhle zomrel! Tak to som veľmi zvedavý, ako sa z tohoto chce dosťať náš podvodníček, kto bude siľnejší, zákony, polícia, prokuratúra a súdy v SR a ČR, alebo vplyv a ochranná ruka USA a Sorosa, pre ktorých tento človek oddane pracoval, proti záujmom “tejto krajiny, tohto mafiánskeho štátu“ - podľa jeho vyjadrení! Vážení, dúfam, že si konečne veľmi dobre uvedomujeme, kto bol, je a aj bude v budúcnosti A.Kiska, že taký človek nepatrí do politiky, ani nemôže zastupovať občanov tejto krásne Slovenskej Republiky, ale patrí do chládku, kde bude mať dostatok času, porozmýšľať o tom, čo všetko napáchal a do akej miery poškodzoval Slovensko a jeho občanov! Čo je zaujímavé, že aj v tomto prípade naše mainstreamové médiá mlčia, ako vždy, keď sa jedná o A.Kisku. Prosím prečítajte si oficiálne spravodajstvo z českých médií a urvorte si svoj názor! Ak súhlasíte so mnou ZDIEĽAJTE prosím,“ uviedol Marček na Facebooku.

Zaujimavé informácie odzneli z úst Petra Marčeka aj v relácii Informačná Vojna z 18. júla:

 

Zdroj: InfoVojna / seznamzpravy.cz


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti