Kiska: Fico má určite strach, s Kaliňákom sú posledné dve figúrky, ktoré spájajú všetkých obvinených

23.02.2021 | 14:59
  27
Exprezident Andrej Kiska sa po mesiacoch od odchodu z politiky vyjadril k aktuálnym politickým otázkam.

Andrej Kiska si myslí, že Robert Fico má dôvod báť sa v súvislosti s aktuálnou vlnou zatýkania a vznášania obvinení bývalým vysokopostaveným funkcionárom. 

„Dnes sa začína siahať na oligarchov, ktorí stáli v pozadí financovania Smeru. Posledné dve figúrky, ktoré ich všetkých spájajú, zostávajú vo vzduchu – sú nimi bývalý minister vnútra a bývalý premiér,“ povedal v rozhovore pre Denník N.

Tvrdí tiež, že má informáciu o snahe Fica a Kaliňáka kompromitovať ho, spomína pri tom aktuálne skloňované meno bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho. Od neho si mali ešte ako premiér a minister vnútra vyžiadať Fico s Kaliňákom „aby im osobne doniesol celý šanón ohľadom účtovníctva a daňových kontrol mojich firiem“.
 
Exprezident Kiska je obvinený v rámci kauzy KTAG. Podľa výpovede spolupracujúceho obvineného Ľudovíta Makóa sa v tejto kauze mala angažovať práve skupina okolo N. Bödöra. 

Andrej Kiska v minulosti vyhlásil, že Slovensko je mafiánskym štátom, nikdy však nepovedal, odkiaľ tieto informácie má. Rovnako to nešpecifikoval ani dnes, len dodáva, že keď bol prezidentom, nemal sa na koho obrátiť. 
 
„Dostal som informáciu, že sa títo vysokí predstavitelia polície sa spolu s Bödörom a ďalšími stretávali, pričom predmetom ich stretnutí bolo to, ako diskreditovať nežiaducich politikov,“ hovorí s tým, že jedinou jeho zbraňou bolo slovo, keďže nemohol požiadať o pomoc ministra vnútra, šéfa SIS ani policajného prezidenta Gašpara. 
 
Zdroj: refresher.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti