Kaníka zaráža, že sa Beblavý nehlási k jeho sociálnym reformám, ktoré za Dzurindu spolu pripravili

09.10.2019 | 11:14
  3
Miroslav Beblavý, programový líder koalície Progresívne Slovensko a SPOLU tvrdí, že sa novou stranou – SPOLU snaží na Slovensko priniesť zmenu.

Nastavil mu zrkadlo. Exminister práce Ľudovít Kaník poslal jasný odkaz Miroslavovi Beblavému. Práve líder strany SPOLU - občianska demokracia čoraz častejšie totiž čelí otázkam o svojej politickej minulosti, najmä obdobie druhej Dzurindovej vlády (2002 - 2006), kedy bol štátnym tajomníkom pod spomínaným Kaníkom. Pozrite sa, čo Beblavému odkazuje bývalý šéf:

Riadne mu to natrel. Exminister práce cez víkend poslal štipľavý odkaz svojmu bývalému kolegovi – podriadenému. Miroslav Beblavý totiž v rokoch 2002 – 2006 v čase druhej vlády Mikuláša Dzurindu robil Kaníkovi štátneho tajomníka.

„Zaráža ma, že M. Beblavý namiesto toho aby sa smelo a hrdo hlásil k tomuto obdobiu ( pozn.red. vo funkcii štátneho tajomníka ), k reformám, ktoré sa vtedy uskutočnili, ktoré dodnes fungujú, neboli zrušené, naopak nadväzujú na ne všetky následné vlády, sa vykrúca a tvári ako by tam snáď ani nebol,“ píše Kaník v príspevku.

 

Miroslav Beblavý, programový líder koalície Progresívne Slovensko a SPOLU totiž neraz tvrdí, že sa novou stranou – SPOLU snaží na Slovensko priniesť zmenu. „Zmenu k lepšiemu môžu zaistiť len najlepšie pripravení. Nestačí vymeniť figúrky,“ hovorí Beblavý na svojej webovej stránke.

Exminister Kaník je už dlhší čas mimo politiky, avšak naďalej aktívne komentuje dianie a zaujíma sa o vývoj na domácej politickej scéne. O Miroslavovi Beblavom je známe, že okrem SDKÚ, kedy bol najmladším štátnym tajomníkom v histórii bol istý čas nezaradeným poslancom, v roku 2016 ako podpredseda strany Sieť kandidoval do parlamentu.

Z tej Beblavý vystúpil po tom, ako sa Sieť vytvorila vládu spolu so Smerom-SD, SNS a Most-Híd. Neskôr Sieť z koalície vypadla a časť poslancov prešlo do poslaneckého klubu Most-Híd. Miroslav Beblavý sa na jar 2017 spojil s inými poslancami, s ktorými založili stranu SPOLU – občianska demokracia.

Článok súvisiaci s tematikou:

 

Ficov odkaz Beblavému:

Zdroj: hlavne.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti