Kandidát na šéfa prokuratúry - sudca Kliment a nezodpovedaná ruská stopa

24.11.2020 | 13:07
  1
Na svetlo sveta sa predrali aj ďalšie nevysvetlené skutočnosti spojené s osobou JUDr. Juraja Klimenta, na ktoré sa poslanci “pozabudli” opýtať…

O kandidátovi na Generálneho prokurátora JUDr. Jurajovi Klimentovi a jeho priateľskom vzťahu s exSISkárom Tóthom sme už písali TU.

Tóth: Kliment bohapusto klame a poslanci pália bosorky

Kandidát na generálneho prokurátora Juraj Kliment tvrdí, že keď odhalil moje „toxické“ známosti, ukončil som mnou spoluprácu. Takisto doktor Kliment tvrdí, že som ťažko niesol, keď na tretej knihe o vražde Ľudmily Cervanovej spolupracoval s iným autorom.

Po prvé, práca na knihách Kauza Cervanová I., II, trvala viac ako tri roky. Celý ten čas Juraj Kilment vedel, že sa poznám s Marianom Kočnerom. Ani to mu nebránilo v tom, aby sa so mnou pravidelne stretával a aby do mojej spoločnosti priviedol riaditeľa SIS Jána Valka a generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára alebo na krst mojej knihy osobne pozval ministrov Roberta Kaliňáka a Martina Glváča. S doktorom Klimentom sme sa stretávali nielen v súvislosti s prípravou vydania dvojdielnej knihy Kauza Cervanová. Okrem iného zo mňa sudca Najvyššieho súdu SR Juraj Kliment ťahal informácie o formách a metódach práce spravodajských služieb. Teda presne naopak, ako to nedávno tvrdil v rozhovore pre mediálnu stoku s názvom denník N.

Po druhé, aj keď sa Juraj Kliment rozhodol vydať tretiu knihu s iným autorom, nie je pravda, že by so mnou prerušil spoluprácu. Pred aj po vydaní tretieho dielka ma (div nie na kolenách) žiadal, aby som v jeho mene napísal o pripravovanej/vydanej knihe oslavný blog. Žiadosti doktora Klimenta som vyhovel a on mnou napísaný článok v plnej miere akceptoval a text ovenčil len svojím menom. Takže asi takto zle som znášal jeho spoluprácu s iným autorom, o ktorom sa predo mnou vyjadroval rovnako nelichotivo ako o mne pred ním, predpokladám.

Po tretie, vo svetle bodov jedna (viac ako trojročná spolupráca) a dva (pokračovanie spolupráce aj po jej „ukončení“) je očividné, že Juraj Kliment klame a prekrúca namiesto toho, aby jakobínovi typu Juraj Šeliga a prerodenému marxistovi na libertariána Ondrejovi Dostálovi na rovinu povedal, že namiesto honu na čarodejnice by sa mali zaujímať o každodenné problémy ľudí.

Po štvrté, všetkým poslancom odporúčam, aby sa namiesto pálenia bosoriek radšej doktora Klimenta opýtali, z čoho financuje nákladné športové aktivity svojej dcéry Lei a z akých prostriedkov platil svoje a jej golfové tréningy na Floride v Spojených štátoch amerických.

Po piate, už niekoľko mesiacov sledujem zbabelé vykrúcanie sa Juraja Klimenta, keď má odpovedať na otázky ohľadom našej spolupráce na dvojdielnej knihe Kauza Cervanová. Celý čas som mlčal, pretože jeho reči som považoval za nedôstojné. Prelomiť mlčanie som sa rozhodol len preto, lebo sa už nemôžem pozerať na to, s akou pokorou sa prispôsobuje hlúposti poslancov Šeligu a Dostála.

Sudca Kliment a nezodpovedaná ruská stopa

Môže byť takto zdiskreditovaná osoba práve tou persónou, ktorá bude garantom dodržiavania práva a spravodlivosti v spoločnosti?

Na svetlo sveta sa však predrali aj ďalšie nevysvetlené skutočnosti spojené s jeho osobou, na ktoré sa poslanci “pozabudli” opýtať… Upozornil na ne portál DennikPolitika.sk

V “grilovaní” sudcu Klimenta naozaj chýbali mnohé odborné otázky. Poslanci sa vracali k právoplatnému rozsudku v kauze Cervanová, avšak ponechali bez povšimnutia mimoriadne závažné rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, ktoré je mimoriadne aktuálne a čiastočne sa týka aj JUDr. Klimenta.

Toto rozhodnutie je možné si prečítať v celom znení na web portále www.justicnamafia.sk

Sudca Kliment, ktorého sa závažné rozhodnutie NS SR čiastočne týka sa totiž okolo kauzy “Ruskej stopy” ako ju interne nazývajú niektorí sudcovia naozaj “mihol”.

Sudca JUDr. Juraj Kliment mal v minulosti oznámiť svoju zaujatosť v kauze “Ruskej stopy”.

V tomto oznámení pri tejto kauze “Ruskej stopy” mal sudca v minulosti uviesť, že “rodinu Salmanovcov pozná dlhšiu dobu, nakoľko jeho dcéry vyrastali spolu s dcérou obvineného Sergeja Salamanova Kristínou Salmanovou v dobe, keď bývali na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, z ktorého dôvodu v tom čase ako rodičia udržiavali aj priateľské vzťahy.”

“Uvedený vzťah medzi ich dcérami zostal aj po ich odsťahovaní sa na inú adresu v Bratislave. Vyššie uvedená okolnosť by preto mohla vzbudiť pochybnosti o mojej nezaujatosti vo vzťahu k obvineným Sergejovi Salamanovi a Aleksandrovi Salmanovi,” mal uviesť JUDr. Kliment vo svojej  žiadosti o vylúčenie svojej osoby z vykonávania úkonov trestného konania v tejto trestnej veci.

Práve tieto a aj iné odborné otázky mali byť predmetom “grilovačky” JUDr. Klimenta, keďže podľa obhajcu Viktora Križiaka sa NS SR “pustil na veľmi nebezpečnú pôdu” a rozhodnutím boli porušené práva jeho klientov. Zo štatistík vyplýva, že 98 percentám mimoriadnych dovolaní NS SR nevyhovie. Obracia sa na Ústavný súd SR v Košiciach s ústavnou sťažnosťou, najmä čo sa týka zaujatosti členov senátu.

“Môžem len potvrdiť, že dnešné rozhodnutie je prejavom toho, že len trpezlivosť prokuratúry a čas dokáže napraviť takéto pochybenia súdov, ktoré konali minimálne v tomto prípade či už na úrovni ŠTS alebo NS SR. Konštatoval to aj tento dovolací súd, kedy jednoznačne vyslovil, že zákon bol porušený či už v postupoch, alebo priamo v rozhodnutiach podriadených súdov. To najmä preto, že nesprávnym spôsobom boli vyhodnocované jednotlivé dôkazy, či už samostatne alebo vo vzájomných súvislostiach,” uviedol pre TASR prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľ Špirko.

Narušený sudca Kliment, či tajný agent?

Novinár a YouTuber Martin Daňo zverejnil v roku 2019 video o podivnom sudcovi Jurajovi Klimentovi, rodným menom Koza.

„Peter Šamko je mimoriadne nadaný sudca, toho častu Krajského súdu Bratislava a tvorca mimoriadne odborných článkov na portáli Právne listy. Pred časom ho do svojho, inak so Šramkom nesúvisiaceho rozsudku, spomenul sudca NS Juraj KLiment, ktorého už poznáte z našich videí a viacero indícii nasvedčuje tomu, že buď buď je psychicky mimoriadne nevyrovnaný alebo je to policajný agent v talári, alebo aj kombinácia týchto vecí alebo niečo iné. V každom prípade, takýto sudca má vážne problémy vo výkone svoho povolania ale z neznámych príčin nikto s ním nič nerobí - ba dokonca mu udelili cenu za judikát roka v kauze nástenkový tender. Ten istý kliment podal na Martina Daňa trestné oznámenie za pohŕdanie súdom a ohováranie, keď novinár poukázal na nezákonné zloženie senátu, ktorý mal súdiť policajta Príbelského a kolegu. Trestné stíhanie mala byť jeho osobná pomsta,“ uviedol Daňo v popiske svojho videa.

Pozrite si celé video Martina Daňa:

Grilovanie sudcu Klimenta pred poslancami Národnej rady SR:

Kliment: S Tóthom som rázne prerušil kontakt pre jeho vzťahy s Kočnerom:

Kliment o Tóthovi aj o tom, ako vidí svoje šance po takmer šesťhodinovom vypočúvaní:

Kto je možný šéf prokuratúry Kliment: Za špeciálneho prokurátora by vedel navrhnúť aj Lipšica

Právnik Daniel Lipšic by mohol byť špeciálnym prokurátorom. Jeho navrhnutie by si vedel predstaviť Juraj Kliment uchádzajúci sa o post nástupcu Jaromíra Čižnára. Kliment je sudcom Najvyššieho súdu a aj členom Súdnej rady, kam mu dopomohlo OĽaNO. Lipšic v nedávnej minulosti ukončil špekulácie, že generálnym prokurátorom by mal byť práve on.

O prominentnom slovenskom advokátovi Danielovi Lipšicovi a niekdajšom politickom spolupracovníkovi premiéra sa krátko po prevzatí moci novou vládnou garnitúrou hovorilo aj ako o možnom budúcom generálnom prokurátorovi. Predstaviť v tomto kresle si ho vedel aj sám premiér Igor Matovič (OĽaNO) či minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Jeho možná nominácia na post generálneho prokurátora však vyvolala pomerne veľké obavy naprieč takmer celým spoločenským spektrom, najmä z titulu jeho minulej politickej aktivity a podmienečnému odsúdeniu za zabitie chodca na priechode v Bratislave.

Špekulácie o svojom pôsobisku však napokon na sociálnej sieti zažehnal sám Lipšic, keď oznámil, že o tento post sa uchádzať nebude.

Rozhodnutie odôvodnil tým, že svoje poslanie dnes vidí skôr v právnej praxi – pri výsluchoch, rekonštrukciách na mieste činu, v pojednávacích miestnostiach – teda v nastoľovaní spravodlivosti v skutočnej aréne.

Viac v článku TU.

Zdroj: magazinslovensko.online / YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti