VIDEO: Sorosov mopslík s militantným protiruským slovníkom Šeliga ide podávať na Harabina trestné oznámenie pre ohrozovanie mieru. „Podporujete ukronacistov, skončíte v Leopoldove!,“ reaguje Harabin

28.02.2022 | 21:40
  0
Juraj Šeliga (Za ľudí) zdôraznil, že sa už nemôže pozerať na to, ako bývalý minister spravodlivosti Štefan Harabin klame, zavádza a ohrozuje mier na Slovensku.

 

Poslanec Národnej rady SR (NR SR) Juraj Šeliga (Za ľudí) podal v súvislosti s výrokmi Štefana Harabina, ktorý obhajuje kroky ruského prezidenta Vladimira Putina, trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohrozovania mieru. V tlačovej správe o tom informovala asistentka poslanca Martina Legáth.

Šeliga zdôraznil, že sa už nemôže pozerať na to, ako Harabin klame, zavádza a ohrozuje mier na Slovensku.

„Kým na Ukrajine bojujú vojnu fyzickú, so zbraňami v ruke, u nás na Slovensku sa naplno rozvinula dezinformačná vojna. Je to zápas o zachovanie pravdy a zdravého rozumu. Masívna dezinformačná kampaň, platená aj Kremľom, zaplavuje slovenské weby a facebookové skupiny. I my sa musíme brániť všetkými dostupnými prostriedkami,“ vyhlásil Šeliga.

Doplnil, že tvrdenia a snahy presvedčiť občanov Slovenska o dobrých úmysloch Putina, o tom, že konal v sebaobrane a o tom, že na Ukrajine vládnu nacisti, ktorí páchajú genocídu, sú hanebným klamstvom a sú spôsobilé vyvolať trestnoprávne následky a generálna prokuratúra ich nesmie ignorovať.

Šeliga tiež oceňuje, že generálny prokurátor Maroš Žilinka vyjadril podporu a solidaritu Ukrajine, nastal ale čas riešiť podozrenia zo závažnej trestnej činnosti. „Žilinka vyhlasoval, že pri ochrane zákona neuhne ani o milimeter, verím, že neuhne ani o milimeter klamlivej ruskej propagande a prokuratúra bude aktívne konať,“ uzavrel poslanec.

Šeligove video si môžete pozrieť TU.

Harabin: Silu musí niekedy rázne použiť aj svetové DOBRO

„Je povinnosťou Rusov pacifikovať nacistov, ktorí genocídne od roku 2014 zavraždili 15 tisíc vlastných civilistov. Nie je možné tolerovať používanie sily svetovým ZLOM. Silu musí niekedy rázne použiť aj svetové DOBRO," vyhlásil Harabin v piatok 25. februára. Exminister spravodlivosti zároveň kritizoval šéfa opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica, ktorý 2. septembra 2014 krátko po 12.00 h v sprievode vtedajšieho ukrajinského premiéra Arsenija Jaceňuka a zástupcu Európskej komisie (EK) Klausa-Dietera Borchardta otočením ventilu slávnostne spustil prevádzku reverzného toku plynu na Ukrajinu. „Zrejme nepozná článok čl. 51 Charty OSN, alebo má zjavnú traumu, že práve on 2. septembra 2014 dal nacistom na Ukrajine reverzný plyn," dodal.

Harabin: Podporujete ukronacistov, skončíte v Leopoldove!

„Pre Šeligu, Remišovú, Osuského a spol., ako slovenských podporovateľov nacistov na Ukrajine podľa môjho názoru bude Leopoldov v krátkom čase priúzky,“ komentoval pre InfoVojnu Šeligovu iniciatívu bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin.

„Pre Remišovú, Osuského a Šeligu sú vzorom vrahovia z USA s následkami v miliónoch mŕtvych. Napríklad i v Juhoslávii, Iraku, Afganistane, Líbyi, či v Sýrii USA viedli agresívne vojny, pritom tieto štáty sa nachádzajú ďaleko od ich hraníc, zjavne neohrozovali ich bezpečnostné záujmy a nesporne nechránili pritom ani Američanov,“ napísal pred tým Harabin k obrázku tria amerických exprezidentov Billa Clintona, Georgea W. Busha a Barracka Obamu, ktorý zverejnil na Facebooku.

Harabin: Kancelár Scholz posiela zbrane nacistickým banderovcom proti Rusom

„Vzhľadom na mimoriadne nebezbečnú aktivitu, zjavného pronacistu, nemeckého kancelára, Olafa Scholza, ktorý provokačne posiela zbrane nacistickým banderovcom proti Rusom, zrejme bude nevyhnutné, aby sa akútne „demokratická EÚ“ reálne začala zamýšľať o DO-denacifikácii Nemecka, aby sa cez Scholza nevrátil nový Hitler do čela kontinentálnej západnej a strednej Európy, ktorý obnoví genocídu Slovanov,“ dodal Harabin v ďalšom statuse na sociálnej sieti v reakcii na oznámenie nemeckého kancelára Olafa Scholza, ktorý chce na Ukrajinu dodať 1000 protitankových zbraní a 500 rakiet Stinger typu zem-vzduch.

Zdroj: kosicednes.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti