JUDr. Krajníková zverejnila cestovnú kartičku slobody. Mikasove covidové vyhlášky označila za neplatné, neúčinné a nezáväzné, pretože nie sú uverejnené v Zbierke zákonov

18.07.2021 | 14:45
  11
Prajem všetkým pokoj v mysli, lásku v srdci, krásnu dovolenku, výlety, zážitky a šťastný bezproblémový návrat DOMOV, odkazuje Slovákom advokátka JUDr. Adriana Krajníková.

Kartičku slobody si môžete stiahnuť TU.

Pamätajte:

PLATÍ princíp zvrchovanosti a nadradenosti ústavy. NEDAJTE sa zmiasť mafiou, podvodníkmi a diletantmi štátneho aparátu, ani ústavným súdom. Ústava je nadradená aj nad jeho rozhodnutia …

Čl. 123 Ústavy SR: Ministerstvá a iné orgány štátnej správy na základe zákonov a v ich medziach môžu vydávať všeobecne záväzné právne predpisy, ak sú na to splnomocnené zákonom. Tieto všeobecne záväzné právne predpisy sa vyhlasujú spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

Ak má byť vyhláška všeobecne záväzný právny predpis, musí byť v zmysle označeného ústavného príkazu vyhlásená spôsobom, ktorý ustanoví zákon a tým je § 19 ods. 1, ods. 2 Zák. č. 400/2015 Z. z. o tvorbe právnych predpisov a o Zbierke zákonov:

TAKŽE:

Covidové vyhlášky ÚVZ neplatné, neúčinné a nezáväzné, pretože nie sú uverejnené v Zbierke zákonov.

§ 19 Zák. č. 400/2015 Z. z.: Platnosť, účinnosť a záväznosť
Ods. 1: Právne predpisy nadobúdajú platnosť dňom ich vyhlásenia v zbierke zákonov. Ods. 2: Právne predpisy nadobúdajú účinnosť pätnástym dňom po ich vyhlásení v zbierke zákonov, ak nie je v nich ustanovený neskorší deň nadobudnutia účinnosti.

Covidové vyhlášky ÚVZ nemusíte ani poznať, pretože nie sú uverejnené v Zbierke zákonov. Prezumpcia (predpoklad) znalosti platí iba na Zbierku zákonov.

§ 15 Zák. č. 400/2015 Z. z.:  O všetkom, čo bolo v zbierke zákonov vyhlásené, sa má za to, že dňom vyhlásenie sa stalo známym každému, koho sa to týka.

Zdroj: zalobyvocistatu.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti