Judita Laššáková: Prečo Čaputová tvrdí, že nemá kompetencie? Predošlí prezidenti ich využívali

27.02.2021 | 10:55
  39
Laššáková si myslí, že hoaxy sa šíria – avšak práve hoaxy o právomociach prezidenta SR.

Právnička a asistentka europoslanca Miroslava Radačovského sa pozrela na kompetencie prezidentky. Podľa zákona aj podľa Laššákovej, má prezidentka Čaputová oveľa viac kompetencií a možností konať ako to sama deklaruje, aj ako pripúšťajú niektorí „právni experti“. Tí zo Zuzany Čaputovej robia iba ceremoniálnu figúrku  a právnička sa pýta, prečo…

Podľa dnes už známej právničky, Judity Laššákovej, v súvislosti s interpretáciou ústavného textu sa éterom šíria „doslova a do písmena sprostosti. Rôzne, menšie či väčšie, ale predsa len sprostosti. Mohlo by sa dokonca zdať, že rôzni „elitní experti“ vykladajú Ústavu SR tak, ako sa to práve hodí ich chlebodarcovi. Vlastne tomu, kto ich prijal alebo ponúkol respektíve dal funkciu. Občan miestami nadobúda pocit, že týmto „funkcionárom“ nejde o právny stav či právny štát. A ani o to, čo „zákon káže“…“ píše expertka na ústavné právo v príspevku na sociálnej sieti.

„Existuje možnosť, že momentálna politická situácia na Slovensku vyprovokovala občanov k čítaniu Ústavy SR, k vyhľadávaniu si informácií, nebodaj aj ku kladeniu otázok tým, ktorí by mali pracovať v prospech občanov. Jedným z takýchto štátnych orgánov môže byť aj pani prezidentka. Inak si nemožno vysvetliť inzerát na webstránke Profesia. Pani prezidentka dáva na známosť, že potrebuje do svojho tímu posilu. Jednou z činností, ktorú bude mať nová akvizícia v jej tíme v popise práce, je: „vyvracanie hoaxov a konšpirácií, uvádzanie dezinformácií na sociálnych sieťach na pravú mieru, objasňovanie kompetencií prezidenta republiky a kancelárie“,“ všíma si právnička.

Laššáková si myslí, že hoaxy sa šíria – avšak práve hoaxy o právomociach prezidenta SR. „Hlavne také, ktoré obsahujú tvrdenie, že vlastne prezidentka žiadne právomoci nemá,“ upozorňuje. Všíma si aj, že tieto hoaxy šíria rôzni právni experti, ktorí „sa usilujú zapáčiť sa pani prezidentke.“ Prejavuje sa to tvrdeniami, že prezident je len ceremoniálna figúrka.

„…Vraj ona nemôže urobiť nič pre nápravu. Nemá právomoci ani kompetencie, aby pomohla zvrátiť tento stav. Ona, chúďatko, je taká bezmocná, že nič, ale naozaj nič nemôže podniknúť voči Matovičovej vláde,“ smeje sa Laššáková.

Zdroj: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti