Ježiš môže byť gay. Súd zrušil zákaz vysielania filmu, vraj nemá magickú moc

13.01.2020 | 12:33
  6
Súd vyhovel odvolaniu Netflix, podľa ktorého zákaz porušoval právo na slobodu umeleckého prejavu.

Brazílsky najvyšší súd rozhodol, že Netflix môže znovu vysielať snímku Prvé pokušenie Krista. Zrušil tak predbežné opatrenie sudcu z Ria de Janeiro, ktorý streamovacej službe nariadil stiahnuť film z ponuky.

Pobúrení brazílski kresťania proti komédii, v ktorej je Ježiš Kristus homosexuál, spísali niekoľko petícií.

"Nie je možné predpokladať, že satira má magickú moc podkopať hodnoty kresťanskej viery, ktorá tu existuje viac ako dvetisíc rokov," uviedol okrem iného v zdôvodnení predseda najvyššieho súdu José Dias Toffoli.

Súd vyhovel odvolaniu Netflix, podľa ktorého zákaz porušoval právo na slobodu umeleckého prejavu, a zrušil stredajšie predbežné opatrenie vydané súdom nižšej inštancie, informovala agentúra AP. Tamojší sudca Benedicto Abicair vtedy k svojmu rozhodnutiu uviedol, že právo na slobodu prejavu "nie je absolútna".

Argumentoval aj tým, že sociálne siete sú "nekontrolovateľné" a film by tak mohli vidieť aj maloletí. Verdikt tiež zdôvodnil tým, že tak chce upokojiť vášne, ktoré film vyvolal.

Situácia o Vianociach vyvrcholila útokom skupiny radikálov, ktorá hodila zápalné fľaše do sídla brazílskej komediálnej skupiny Porta dos Fundos. Tá za kritizovaným filmom Prvé pokušenie Krista stojí.

Viac ako dva milióny ľudí v Brazílii tiež podpísalo petíciu, ktorá žiada stiahnutie filmu z ponuky Netflix a verejné ospravedlnenie tvorcov.

Zdroj: konzervativnyweb.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti