Jeffrey Epstein nespáchal samovraždu, hovorí jeho brat

07.11.2019 | 18:02
  0
Americká televízna stanica Fox News vyspovedala brata zosnulého finančníka.

Finančník Jeffrey Epstein spáchal podľa oficiálnych zdrojov samovraždu 10. augusta vo väznici v New Yorku. Niektorí ľudia však tvrdia, že išlo o vraždu a túto verziu obhajuje aj finančníkov brat Mark Epstein a ním najatý doktor Michael Baden.

Americká televízna stanica Fox News vyspovedala brata zosnulého finančníka. Mark Epstein, mladší brat Jeffreyho Epsteina, pre televíziu prezradil, že úplne neverí príbehu o samovražde jeho brata.

Mark poukazuje na viaceré zranenia na tele jeho brata. Jeffrey mal mať na oboch zápästiach modriny, poškodený ľavý deltový sval a odreniny na ľavom predlaktí. „Tieto veci sú nevysvetlené. Zviazali mu ruky a bránil sa? Držal mu niekto zápästia?“ pýta sa Mark.

Nevie sa dostať k spisu

Finančníkov brat sa mal taktiež domáhať kompletného lekárskeho spisu svojho brata. Pýtal si ho 16. augusta od Úradu lekárskeho vyšetrovateľa v New Yorku, bolo mu však povedané, aby o spis požiadal ministerstvo spravodlivosti.

„Hrajú hry. Podal som dve žiadosti na ministerstvo spravodlivosti a stále nič nemám. Bolo mi povedané, že sa na to niekto pozrie,“ sťažuje sa Mark Epstein.

Po smrti brata si Mark taktiež najal doktora Michaela Badena, aby robil svedka počas pitvy jeho brata. Ten pre Fox News povedal, že podľa jeho sú závery z pitvy Jeffreyho Epsteina zhodné viac s vraždou uškrtením ako samovraždou.

Vyšetrovateľka oponuje

To sa však nezhoduje so závermi štátnej vyšetrovateľky a doktorky Barbary Sampsonovej. Tá kritizovala slová Michaela Badena s tým, že vyšetrovanie preukázalo, že išlo skutočne o samovraždu.

„Naše vyšetrovanie ukončilo kauzu Epsteinovej smrti záverom, že dôvodom smrti bolo obesenie a išlo o samovraždu. Stojíme si za týmito závermi,“ komentovala dohady okolo Epsteinovej smrti Sampsonová.

Rôzne výpovede

Okolo Epsteinovej smrti sa dialo viacero podivných udalostí. Podľa stanice CBS News bolo počuť výkriky a vreskot z Epsteinovej cely v deň, kedy mal spáchať samovraždu. Zároveň došlo v Epsteinovom prípade k nedodržaniu procedúr od strážcov.

Tí mali kontrolovať finančníka každých 30 minút, čo sa však nestalo, keďže údajne zaspali. Neskôr sfalšovali záznamy, aby sa na to neprišlo. Vtedajší generálny prokurátor William Barr sa vyjadril, že Epsteinova smrť „vyvoláva vážne otázky“.

Zdroj: denniks.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti