Jalal Suleiman: Slovensko mení pod pláštikom humanity svoj postoj v prijímaní migrantov, vzďaľujeme sa tak od iných krajín V4

06.11.2018 | 12:06
  0
Predstaviteľ slovenských komunistov uviedol, že najnovší postoj Slovenska je hmatateľným výsledkom návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na Slovensku.

Podpredseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jalal Suleiman vyzýva vládu SR, aby podpísala memorandum so sýrskou vládou o navrátení utečencov do Sýrie. “Na základe takéhoto memoranda by bolo možné navrátiť akékoľvek neplnoleté dieťa-sirotu, lebo na to nie je nutný jeho súhlas. Právo na návrat domov je oveľa logickejšie, ako právo na imigráciu, ak sa toto dá vôbec označiť za ľudské právo,” napísal Suleiman na sociálnej sieti.

Vyjadrenie predsedu vlády Petra Pellegriniho pre svetové agentúry o postoji Slovenska k otázke migrácie podľa neho vyvolalo v zahraničí veľkú pozornosť. Ten okrem iného povedal, že Slovensko je dosť bohatá krajina na to, aby mohla prijať desať, dvadsať či tridsať sýrskych sirôt, pričom doplnil, že Slovensko by malo byť v tejto otázke humánnejšie. “Na citáciu tohto vyhlásenia som narazil na všetkých arabských portáloch a všimla si ho aj katarská televízia Al Jazeera,” napísal Suleiman.

“Podstata vyhlásenia premiéra Slovenskej republiky vôbec nesúvisí s počtom detí, ani s otázkou sirôt či polosirôt. Podstata spočíva v tom, že pod rúškom väčšej humanity sa postoj Slovenska mierne odchyľuje od postoja ostatných krajín V4. Toto je hmatateľný výsledok návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na Slovensku, ktoré malo za cieľ rozbiť jednotu V4 v tejto otázke. Slovenská spoločnosť odmieta spomenuté vyhlásenie premiéra nie z nedostatku ľudskosti, ale z princípu,” myslí si podpredseda KSS.

Na záver vyslovil presvedčenie, že najlepším riešením pre sýrske siroty a polosiroty, počet ktorých presahuje milión, je v samotnom skončení sýrskej krízy. Prvým krokom by malo byť zrušenie blokády Sýrie zo strany veľmocí Západu zastupovaných USA a EÚ.

Zdroj: napalete.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti