Izraelský premiér priznal slabý účinok vakcín proti variantu delta. V zaočkovanej krajine pribudlo najviac prípadov koronavírusu od marca

18.07.2021 | 11:30
  8
Izraelský premiér Naftali Bennett zároveň dodal, že vakcíny samy o sebe problém pandémie nevyriešia.

Počet denných prípadov nákazy koronavírusom v Izraeli po prvý raz za štyri mesiace presiahol tisícovú hranicu. Podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva v krajine za uplynulých 24 hodín pribudlo dovedna 1118 nových infekcií, čo je najväčší denný prírastok od polovice marca. Informovala o tom agentúra DPA.

Izraelský premiér Naftali Bennett v piatok počas stretnutia s ministrami a predstaviteľmi bezpečnostných zložiek a zdravotných úradov uviedol, že koronavírusový delta variant spôsobuje nárast infekcií po celom svete, “a to aj v zaočkovaných krajinách ako Spojené kráľovstvo, USA či Izrael”.

V tomto duchu poznamenal, že “účinnosť existujúcich vakcín proti variantu delta je slabšia, ako sme dúfali”. Zároveň dodal, že vakcíny samy o sebe problém pandémie nevyriešia.

Vzhľadom na nárast počtu prípadov nákazy chce Izrael od stredy opätovne zaviesť obmedzenia pre zhromaždenia a podujatia v interiéri, ktorých sa zúčastní viac ako sto ľudí.

Vstup bude povolený iba pre zaočkovaných, ľudí s negatívnym výsledkom testu a tých, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali. Zároveň sa opätovne zavedie aj povinné nosenie rúška v interiéroch.

Zdroj: tvnoviny.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti