Izraelská vláda experimentovaním s očkovaním ľudí urobila zo svojich občanov pokusných králikov a porušila Norimberský kódex, píše sa v žalobe na Medzinárodný trestný súd

15.03.2021 | 11:42
  4
Haagsky tribunál prijal sťažnosť pre porušenie Norimberského kódexu izraelskou vládou.

Minulý víkend bola na haagsky tribunál podaná sťažnosť právničiek Ruth Makhachovsky a Aryeh Suchowolski pre porušenie Norimberského kódexu izraelskou vládou a ďalšími stranami. Teraz sa čaká na rozhodnutie, informuje portál reddit.com.

Organizácia „Ľudia pravdy“ podala sťažnosť na izraelskú vládu, ktorá prostredníctvom spoločnosti Pfizer vykonávala nelegálne experimenty na izraelských občanoch.

Členmi organizácie sú právnici, lekári, verejní aktivisti a široká verejnosť. Tí sa rozhodli uplatniť svoje demokratické právo nedostávať experimentálne lekárske ošetrenie (vakcínu proti Covidu), a majú pocit, že sú pod „veľkým, prísnym a nezákonným tlakom zo strany izraelskej vlády, ministrov, najvyšších verejných predstaviteľov, starostov atď,“ znie v sťažnosti.

Sťažnosť sa zameriava na niekoľko požiadaviek. V prvom rade organizácia chce okamžité zastavenie lekárskeho experimentu a podávania vakcín izraelskej verejnosti.

Ďalej žiada tribunál, aby nariadil vláde, aby prijala všetky legislatívne postupy, ktoré porušujú zásadu informovaného súhlasu osoby s liečením, ktorý popiera právny stav v Izraeli a izraelskej demokracii. Sťažnosť odmieta uvádzania mien osôb, ktoré nie sú očkované. 

Ľudia pravdy chcú zabrániť nátlaku alebo obťažovaniu za účelom očkovania, ako aj  diskriminácii tých, ktorí sa rozhodnú vakcínu neprijať. Poukazujú na to, že len nedávno bolo v Európskom parlamente prijaté rozhodnutie, ktoré zakazuje všetkým orgánom vyvíjať tlak na ľudí, aby sa dali zaočkovať proti Covid-19.

„Všetko, čo je dobré pre vyspelé európske krajiny, je preto určite dobré aj pre Izrael,“ píše sa v sťažnosti.

Advokátka Ruth Makachovská pre Israel News uviedla: „Experiment, ktorý spoločnosť Pfizer uskutočňuje v štáte Izrael, bol vykonaný v rozpore s Norimberským kódexom, ktorý patrí do medzinárodného trestného práva a spadá pod jurisdikciu súdu v Haagu. Teraz čakáme na rozhodnutie.“

Zdroj: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti