Izrael vytvoril tajný orgán, ktorý má bojovať proti antiizraelskej propagande na internete

10.01.2018 | 13:46
  0
Jeho príslušníkmi sú bývalí armádni generáli, ale aj izraelský exveľvyslanec pri OSN.

Izraelský denník Haaretz vo svojom článku uviedol, že ministerstvo pre strategické záležitostí vytvorilo zložku, ktorej zámerom je zvýšiť masové povedomie a neutralizovať očierňujúcu kampaň proti židovskému štátu.

Skupina pod názvom Kella Šlomo získala od Netanjahuovej vlády 37 miliónov dolárov. Rovnakú sumu by mala dostať aj od medzinárodných darcov, proizraelských organizácií a filantropov.

Na základe vládneho uznesenia, má Kella Šlomo realizovať časť aktivít ministertva pre strategické záležitostí, ktoré sa týkajú boja proti očierňovaniu a bojkotov proti Izraelu.

Vládny kabinet Benjamina Netanjahua schválil koncom decembra 75 miliónov dolárov na boj proti mimovládnej organizácii Bojkot, stiahnutie investíc a sankcie, ktorej zámerom je vyvinúť ekonomický a politický tlak a Izrael v súvislosti s okupovaním Palestíny.

Kella Šlomo je v podstate súkromná firma, ktorej akcionármi sú bývalý izraelský veľvyslanec pri OSN Dore Gold, bývalý generálny riaditeľ sekcie na ministerstve pre strategické záležitostí, exriaditeľ neziskovky Izraelsko-americká rada a taktiež niekdajší generálny konzul štátu Izrael v americkom Los Angeles.

Novovytvorený orgán sa má zamerať predovšetkým na sociálne platformy na internete.

Minister pre strategické záležitostí Gilad Erdan pre portál YNet upozornil, že kampaň za bojkot sa snaží očierňovať a izolovať Izrael.

„Miliardy ľudí sú vystavené podnecovaniu a falošnej propagande, ktorá sa snaží podkopať legitímnosť Izraela ako židovského štátu a oslabiť morálny základ našej existencie,“ vysvetlil Erdan.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti