Islamský štát v Sýrii bol úplne porazený, oznámil Putin

04.04.2018 | 10:53
  0
Ruský prezident však poukázal na pretrvávajúci deštruktívny potenciál tohto zoskupenia.

Vladimír Putin upozornil, že po porážke islamských extrémistov môžu teroristi z islamského štátu útočiť po celom svete aj naďalej.

„Napriek svojej vojenskej porážke si táto teroristická skupina zachováva svoj významný deštruktívny potenciál, môže zmeniť svoju taktiku a uskutočniť útoky v rôznych krajinách a regiónoch sveta,“ uviedol šéf Kremľa vo svojom vyhlásení adresovanom účastníkom medzinárodnej bezpečnostnej konferencie, ktorá sa v dňoch 4. a 5. apríla koná v Moskve.

Varoval tiež pred nebezpečenstvom zo strany ďalších extrémistických skupín, ktoré podľa neho v rovnakej miere predstavujú pre svet veľkú hrozbu.

Putin zdôraznil, že v súčasnosti je potrebné premýšľať o nových formách „multilaterálnej spolupráce“. Ako dodal, umožnilo by to všetkým stranám „konsolidovať úspech“, ktorý sa v boji proti terorizmu dosiahol a zároveň by sa tak zabránilo ďalšiemu šíreniu teroristickej hrozby.

Ruské vzdušné sily od septembra roku 2015 do decembra 2017 podporovali úsilie sýrskej vlády v oblasti boja proti terorizmu. Počas tohto obdobia bolo podľa ruského ministerstva obrany eliminovaných približne 60-tisíc militantov.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti