Ibrahim Maiga bol predvolaný na kriminálku za svoje vyjadrenia

29.11.2019 | 18:54
  17
Na svojom oficiálnom facebookovom účte naznačil, že úkon môže súvisieť s jeho vystúpením v internetovom rádiu InfoVojna.

 

Populárny herec Ibrahim Maiga s africkým pôvodom mal podľa vlastných slov dostať predvolanie na kriminálnu políciu. Na svojom oficiálnom facebookovom účte naznačil, že úkon môže súvisieť s jeho vystúpením v internetovom rádiu InfoVojna.

Dôvody však môžu byť aj iné, ako sa Maiga domnieva.

„Milí priatelia, žeby náhoda? Po mojom rozhovore na InfoVojne včera, som dnes dostal predvolanie na kriminálku, a neviem v akej veci,“ píše na sociálnej sieti herec, ktorý žije v Mali, teraz však opäť zavítal na Slovensko.

„A keby som sa neozval zajtra, berte to ako zastrašovanie, že v tejto krajine nemôže už človek povedať pravdu a zbohom sloboda,“ pokračuje ďalej Maiga.

V predmetnej relácii Dopoludnie na InfoVojne s Adrianom hovoril napríklad o kolonizácii Afriky, financovaní teroristov spriatelenými krajinami, situácii v domácom Mali, tvorbe prevratov na čiernom kontinente, kritizoval aj Európsku úniu a dotkol sa taktiež problematiky ĽSNS. Vraj ide o stranu, s ktorej názormi v mnohom súhlasí, no vadia mu jej nenávistné prejavy.

Politicky nekorektné vystupovanie má Maiga už niekoľko rokov a pokúšal sa aj o politickú kariéru, keď kandidoval v radoch Priamej demokracie do Európskeho parlamentu, no neúspešne. Hoci píše, že jeho aktuálne predvolanie súvisí so slobodou slova, pravdepodobný je aj iný scenár.

Niektoré médiá totiž pred pár rokmi priniesli správu, že Maiga mal v Mali poskytovať útočisko exsiskárovi Ľubošovi Kosíkovi. Ten mal byť zapletený do únosu prezidentovho syna Michala Kováča ml.

So žiadosťou o potvrdenie či dementovanie informácie o umelcovom predvolaní oslovil Denník S aj Prezídium policajného zboru.

Ibrahima Maigu v tejto súvislosti oslovila InfoVojna. Ako uviedol, záležitosť nechce momentálne komentovať a odvolal sa na dnešný status na sociálnej sieti, kde napísal: „Ahojte priatelia, ďakujem vám všetkým za podporu. Dali sme to, boj pokračuje. Buď sme slobodní alebo nie sme“.

 

Zdroj: denniks.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti