IBA DNES možnosť nahlásiť nefungovanie princípov právneho štátu Európskej komisii

08.03.2021 | 15:06
  14
Advokátska kancelária Weis & Partners poukázala na výnimočnú šancu upozorniť na všetko, čo sa v SR v súvislosti s tvorbou predpisov a ich uplatňovaním deje.

Na stránke https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ruleoflawreportstakeholderconsultation2021 je bohužiaľ iba do dnešného dňa (8. marca 2021) možné vyplniť tlačivo s pripomienkami ohľadne fungovania materiálneho právneho štátu na Slovensku.

Každá žiadosť bude podrobená individuálnemu preskúmaniu. Je to veľká šanca, ako upozorniť európske štruktúry na devastáciu právneho štátu v mnohých oblastiach.

Subjektom, ktorý môže dotazník vyplniť je KAŽDÝ, bez ohľadu na to, či je organizáciou alebo fyzickou osobou. Pred vyplnením sa vyžaduje elektronická registrácia. Text, ktorým chcete EK osloviť, je obmedzený na 5000 znakov.

Ide o výnimočnú šancu upozorniť na všetko, čo sa v SR v súvislosti s tvorbou predpisov a ich uplatňovaním deje. Na riadne fungovanie právneho štátu je totiž v rámci Európskej únie naviazaných množstvo procesov vrátane toku financií.

Zdroj: Advokátska kancelária Weis & Partners


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti