Hríb: Keby mal Soros svoju univerzitu na Slovensku, zaviedol by sem finančné toky. Nás by to posilnilo a bola by tu nová základňa pre progresívne zmýšľajúcich ľudí

28.02.2020 | 20:20
  3
Časť trestného spisu Kočner a spol., ktorý odhalil debatu šéfredaktora magazínu .týždeň Štefana Hríba s jeho kamarátmi.

Redakcii portálu InfoVojna sa podarilo získať časť spisu, o ktorom 26. februára informoval na sociálnej sieti bývalý slovenský premiér a exminister spravodlivosti Ján Čarnogurský. Vzhľadom na udalosti, ktoré predchádzali zavraždeniu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, považujeme publikovanie týchto dokumentov za verejný záujem.

Informáciami disponuje Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK) ako aj Medzinárodná organizácia investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Slovenskí novinári však uvedené  informácie účelovo selektujú, manipulujú verejnosť hrubým spôsobom a spreneverujú sa svojmu poslaniu informovať objektívne a hľadať pravdu.

Veríme, že zverejňovaním týchto materiálov pomôžeme našim čitateľom, ale aj širokej verejnosti pomôcť zorientovať sa v manipuláciách slovenských žurnalistov, ktoré nabrali veľmi nebezpečný rozmer a neslúžia objektívnemu informovaniu občanov Slovenskej republiky.

Záznam zo dňa 07.04.2017 (miesto: bar Next Apache, Bratislava, Panenská ulica)

Štefan Hríb a Peter Zajac sa rozprávali ako sa naskytuje šanca, že Sorosovu univerzitu presunú z Budapešti do Bratislavy (pre politiku Viktora Orbána).

Hríb: „Viete si predstaviť, čo by sme tým získali? Zaviedol (asi Soros) by sem finančné toky, posilnilo by nás to, bol by tu nový priestor pre novú základňu pre progresívne zmýšľajúcich ľudí“.

Peter Zajac sa obrátil na Hríba a povedal mu „ja som zakladal VPN, boli tam kadejakí ľudia, no najviac ma dostalo, keď Budaj cez deň kričal na tribúnach a v noci v byte Jána Langoša dohadovali veci s komunistami, osobne som ich vymákol, to bol hnus najvyššieho zrna, hnus, hnus a ešte raz hnus, ale čo sa vtedy dalo robiť? ... Si predstav, že by už vtedy sme sa trieštili, všetko bolo rozbehnuté, nikto z nás nevedel kto je komunista, liberál, sociálny demokrat či konzervatívec, ani ja nie. Takí sme boli zblbnutí.... V jednej chvíli sa naňho (Štefana Hríba- pozn.) obrátil Peter Zajac a akoby len Štefana Hríba sa opýtal, či sa Petrovi podarila „tá vec u Šafárika“. Hríb mu kývol a dodal, že „Dano (Lipšic?) i Peter (Pčolinský?) to tam majú dobre obsadené“.

Prečítajte si celý dokument zo dňa 7. apríla 2017:

 

Zdroj: InfoVojna

Články súvisiace s tematikou:



Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti