Hovorca Kremľa: Veľká Británia sa bude musieť za svoje obvinenia voči Rusku ospravedlniť

04.04.2018 | 10:24
  0
Dmitrij Peskov tak reagoval na informáciu britských expertov, ktorí nepreukázali, že látka použitá proti Skripaľovi je z Ruska.

Londýn sa nakoniec bude musieť ospravedlniť za svoje neopodstatnené obvinenia proti Moskve v záležitosti otravy Skripaľa. Oznámil to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov po tom, ako britské vojenské laboratórium v Porton Down priznalo, že nedokáže určiť "presný zdroj" výroby bojovej nervovoparalytickej látky novičok.

„Pre nás bola situácia desivá už od samého začiatku a teraz sa začínajú postupne objavovať potvrdenia, že tieto šialené obvinenia z britskej strany iba niekoľko hodín po pokusu o atentát na dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry, sú neopodstatnené a bezpredmetné,“ povedal Peškov novinárom v utorok.

Vyjadril tiež presvedčenie, že obvinenia proti Moskve sa nikdy nepotvrdia: „Britský minister zahraničných vecí (Boris Johnson), ktorý obvinil prezidenta Putina, a predsedníčka vlády Spojeného kráľovstva (Theresa Mayová), sa teraz svojim kolegom v Európskej únii, po tom čo im povedali, budú musieť pozrieť do očí,“ povedal hovorca ruského prezidenta.

„Nejakým spôsobom sa budú musieť ospravedlniť ruskej strane, ale v tejto chvíli je to hudba budúcnosti. Toto idiotstvo už zašlo príliš ďaleko,“ pokračoval Peskov.

Ruský prezident Vladimír Putin medzitým uviedol, že sa teší na nadchádzajúce mimoriadne zasadnutie Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW).

„Pripravili sme si približne 20 otázok do diskusiu. Dúfame, že táto diskusia prispeje k uzatvoreniu tejto otázky,“ povedal Putin po stretnutí s tureckým prezidentom Receptom Tayyipom Erdoganom v Ankare.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti