Hovorca Konferencie biskupov Slovenska a označovač dezinformačných stránok Kramara po prirovnaní vakcíny ku Kristovi vyzdvihol TV Lux

23.12.2020 | 10:50
  32
Niet väčšej dezinformácie za uplynulé roky ako prirovnávať Krista k vakcíne a odrádzať politikov od ochrany počatého života, reaguje portál Svetlo Sveta.

Martin Kramara pred pár rokmi keď sa predkladal návrh zákona na ochranu života šokoval katolíkov, ktorí majú absolvovanú aspoň prípravu na Prvé sväté prijímanie a verejne obhajoval v médiach postoj, aby poslanci v parlamente nehlasovali za zákon, pretože predkladatelia nemusia mať dobrý úmysel. Tými zákona totiž neboli politici blízki Martinovi Kramarovi.

Problémom tohto Kramarovho postoja bolo, že žongloval v mene KBS a používal na to teologický konštrukt, ktorý katolícka cirkev nepozná. Nikde katolícka cirkev totiž nehlása, že nemusíte ísť zachrániť život blížneho, ak niekto pri tom nemá dobrý úmysel. Príklad z praxe? Ak bude auto mimo cesty, nemusíte ísť zachrániť matku s dieťaťom len preto, že si poviete, že záchranár čo velí akcii podľa Vášho subjektívneho pocitu, má nečistý úmysel, napríklad, že chce byť v médiách? Navyše dobrý úmysel nevie nikto skúmať, jedine Boh a človek samotný. O dobrom a zlom úmysle nevedia nič ani anjeli.

Po vlne protestu túto nepodarenú vlástnú teologickú vsúvku Martina Kramaru ukončil biskup Chautúr, keď sa voči nej ohradil a dal ju na pravú mieru: “Rada KBS pre rodinu podporuje každý návrh zákona, ktorý skvalitňuje zákonnú ochranu nenarodeného dieťaťa oproti jestvujúcemu zákonu.” Dá sa to uzavrieť, že to bola ťažlá dezinformácia s dopadom na ľudské životy. Kramara bol však úspešný, dodnes jeho teologický konštrukt používajú politici ako barličku prečo nehlasovať za život. Nechcel by som, aby mi takéto víťazstvo bolo pripísané.

Včera Martin Kramara sa pokúsil predstaviť zoznam webstránok, ktoré neodporúča čítať.

Medzi tie médiá, ktoré zaručene odporúča čítať nakoľko informácie “sú skutočne a spoľahlivo z prostredia Katolíckej cirkvi” patrí podľa Kramaru aj TV Lux.

Neohradil sa pri tejto príležitosti proti urážke Boha keď vo Vianočnom období nazvala TV Lux príchod vakcíny na Covid 19 ako takmer rovnako úžasnú správu ako príchod Ježiša Krista na zem.

Zrejme podľa Kramaru je táto informácia “skutočne a spoľahlivo z prostredia Katolíckej cirkvi.” No samozrejme, že nie je a nikdy nebude. Toto tvrdenie keby povedal žid v Starom zákone tak skončí ukameňovaný. Pri horlivom provakcinačnom ťažení v mainstreame v snahe zvýšiť vakcináciu Slovákov na 70%, žiaľ nič nie je posvätné. Boh je Boh a ak je pre niekoho z Vás vakcína takmer ako boh, tak potom len s malým b. Takých bôžikov si ľudia robia celé dejiny a Boh sa urážať nenechá, o tom je Prvé Božie prikázanie.

Svetlo Sveta nedávno uverejnilo stanovisko občianského združenia Slovenskí katolíci ohľadom vakcinácie. Toto stanovisko vypracovala renomovaná bioetička Prof. ThDr. Mgr. Helena Hrehová, PhD. a dá sa preto predpokladať, že nebolo po vôli propagátorovi vakcinácie pánovi Kramarovi. Žiadna vakcinácia na Covid 19 nie je predmetom mravouky ani vierouky obsiahnutej v Katechizme a katolíci majú právo vedieť, že to tak je.

Martin Kramara by chcel vytvoriť nejaký súkromný „index“ médií, ktoré čítať a ktoré nečítať, pretože šíria dezinformácie. Niet väčšej dezinformácie za uplynulé roky ako prirovnávať Krista k vakcíne a odrádzať politikov od ochrany počatého života.

Nie, problém Svetlo Sveta nie je, že by písalo teologickú nepresnosť. Tú Kramara nevie vymenovať ani jednu. Náš problém je, že sme ako sa tomu hovorí politicky nekorektní a pýtame sa aj na to, čo veriaci majú pravdu vedieť.

Sme jediní, čo sa Kramaru verejne opýtali pred rokom jednoduché otázky a tie vyrušili.

1. Je pravda, že list proti Mariánovi Kuffovi neprijala KBS, ale podpísal ho arcibiskup Zvolenský a biskup Sečka a teda ako hovorca KBS zastupujúci všetkých biskupov ste nemali legitimitu sa k nemu vyjadrovať?

2. Je pravda, že list, ktorým bol Marián Kuffa verejne karhaný a ktorý ste pustili do médií, v skutočnosti išiel iba do médií a nikto ho Mariánovi Kuffovi do dnešného dňa nedoručil?

3. V kresťanských komunitách sa hovorí, že primárnym autorom textu listu ste boli Vy. Môžete to vylúčiť?

Autor: Tomáš Dominik

Zdroj: svetlosveta.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti