Hlavné správy devastujú nezávislé médiá

03.08.2021 | 17:30
  20
Redakcia magazínu Zem&Vek sa vo svojom článku venovala webu Hlavné správy a jeho podivuhodnej transformácii na korporátny informačný prúd.

Róbert Sopko v roku 2020 bez uvedenia dôvodu vydal vyhlásenie, že vystupuje z Asociácie nezávislých médií, kde však ku dnešnému dňu stále figuruje. Šéfredaktorovi Hlavných správ sa pred časom dostali na jeho portál hackeri a spätne úplne menili obsah správ.

Róbert Sopko si s veľkým časovým odstupom uvedomil, že print na rozdiel od webu mazať ani meniť nemôžu. Tak sa čitateľom prihovára v úvodníku časopisu so 116 stranami, z ktorých je 21 strán REKLAMA. 

Reklamným partnerom je Galéria Cubicon. Špeciál Hlavné správy už na prvý pohľad aj pôsobí ako reklamný bulletin nákupného centra.

Z obsahu tejto inzertnej „alternatívy par excellence“ vyberáme:

• Najrýchlejšia online pôžička (100 eur za pár minút na vašom účte)
• Poľovnícke zájazdy a safari do celého sveta
• Ktorá poslankyňa zákonodarného zboru sa oblieka najlepšie?
• O luxusných hoteloch Gran Canarie (ku koncu je zmienka o migrantoch)
• Promo o nadácií Pro partia
• Najširší výber kvalitných francúzskych vín
• Fashion company: predajňa plaviek
• Maják: pôžičky od ľudí pre ľudí

a mnohé ďalšie inzercie, za ktoré by sa nehanbili ani najväčší veksláci a podvodníci.

Pán Róbert Sopko nás v Asociácii nezávislých médií informoval, že chcel pred časom predať Mariánovi Kočnerovi portál Hlavné správy – vieme aj presnú sumu tejto transakcie, (teda portál, ktorý na svoju existenciu pýta peniaze od svojich čitateľov) a toto je ďalšie prznenie a ohrozenie nezávislých médií, vrátane časopisu Zem&Vek, ktorý roky z princípu samotnej nezávislosti prežíva bez akejkoľvek reklamy a pochybných poskytovateľov okamžitých pôžičiek alebo luxusných safari poľovačiek.

Pán Sopko vo svojom úvodníku píše: „Je to naša prvotina a možno zároveň aj posledné takéto vydanie.“

Najlepšie spravíte, ak si časopis, ktorý kopíruje rozmery, väzbu a dizajn Zem&Vek, prelistujte v niektorom novinovom stánku a obraz o úrovni článkov, fotografií, grafiky a celkového vyznenia si spravíte sami. Stále platí – keď dvaja robia to isté, nie je to to isté.

 

Pánovi Sopkovi bez pochyby veľmi rýchlo pomôžete odpovedať na jeho dilemu – či prvé alebo posledné.

Zdroj: zemavek.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti