Hegerove protilátky udreli premiérovi do hlavy: Slovensko už vraj dávno kompenzovalo zvýšené ceny potravín & energií a okolité krajiny nás svojim opatreniami pri znižovaní DPH len dobiehajú

06.02.2022 | 09:55
  31
Predseda slovenskej vlády Eduard Heger (OĽaNO) demonštroval v sobotu v priamom prenose svoju demagógiu, nekompetentnosť a totálnu stratu styku s realitou štátu, ktorého je premiérom.

 

Okolité štáty pri opatreniach kompenzujúcich občanom vyššie ceny energií a potravín len dobiehajú to, čo Slovensko už v tomto smere urobilo. V rozhlasovej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO), pričom poukázal na to, že jeho vláda investovala v predchádzajúcich mesiacoch na tieto účely stovky miliónov eur.

"Oni to v predchádzajúcom období neurobili, my áno a urobili sme to kvalitne," zdôraznil premiér pri porovnaní intervencií Slovenska a iných štátov.

Pri opatreniach kompenzujúcich zdražovanie spomenul napríklad investície do regulácie cien energií v predchádzajúcich dvoch rokoch, zaradil k nim aj trinásty dôchodok či príspevok za očkovanie pre seniorov.

"Aj tieto prostriedky môžu použiť na to, aby zvládli zvýšenie cien,“ upozornil. Rovnako pripomenul aj 350-eurovú jednorazovú odmenu pre pracovníkov v štátnej a verejnej správe. Poukázal i na indície naznačujúce rast platov.

Avizoval zároveň, že na najbližšie rokovanie vlády pripravuje kabinet opatrenie, ktoré má zvýšené ceny energií kompenzovať subjektom štátnej a verejnej správy. Detaily prezradiť nechcel. „Predstavíme ich na vláde,“ uistil.

V súvislosti s pandémiou povedal, že na vrchole vlny omikronu očakávajú v nemocniciach 5 000 až 7 000 hospitalizovaných s covidom. Najhorší scenár počíta s 10 000 pacientmi. Premiér však ubezpečil, že kapacity na to máme.

Avizoval tiež, že k uvoľňovaniu protipandemických opatrení by mohlo dôjsť po odznení vlny omikronu, ktorej kulmináciu očakáva na prelome februára a marca.

Tvrdí, že po omikrone bude premorenie Slovenska dosť vysoké. Nemá zatiaľ informácie, že by bol na obzore nejaký nový nebezpečný variant koronavírusu.

V súvislosti s nadchádzajúcim marcovým spoločným cvičením amerických a slovenských vojakov – Saber Strike – povedal, že nemôže zvýšiť napätie okolo Ukrajiny, pretože ho plánovali dlhodobo, teda dlho predtým než sa situácia na rusko-ukrajinských hraniciach začala zhoršovať.

Šéf kabinetu tiež pripomenul, že s Ukrajinou aktívne rokujú o jej prípadných potrebách. Slovensko už prisľúbilo, že navýši kapacitu reverzného toku plynu smerom na Ukrajinu.

Heger si myslí, že parlament schváli dohodu o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a Spojenými štátmi. „Toto je úplná samozrejmosť a povinná jazda. Dúfam, že aj pani prezidentka dohodu podpíše,“ uviedol Heger s tým, že nevidí žiadny dôvod na váhanie. Opäť zdôraznil, že opozícia v súvislosti s dohodou verejnosť klame, zavádza a šíri dezinformácie a že nedôjde k žiadnemu nekontrolovateľnému rozmiestňovaniu amerických vojakov na území Slovenska.

„Spojenci sa musia správať zodpovedne v každom čase,“ doplnil premiér a uviedol, že verejnosť sa sama presvedčí o zavádzaní opozície po tom, čo zmluvu definitívne schvália a ratifikujú.

Celú reláciu si môžete vypočuť TU.

Fico: Musel som si päťkrát vypočuť, čo Heger vyhlásil

Na šokujúce slová ministerského predsedu Eduarda Hegera (OĽaNO) reagoval vo svojom videoblogu bývalý trojnásobný premiér Robert Fico:

Zdroj: info.sk / spravy.rtvs.sk / InfoVojna / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti