Hegerova vláda chce vyprovokovať v štáte občianske nepokoje: V mene korona-opatrení chce arogantne a protiústavne znemožniť voliť nezaočkovaným a neotestovaným

03.08.2021 | 14:20
  31
Súčasná garnitúra sústavne stupňuje napätie v spoločnosti a testuje, koľko ľudia zvládnu, kým sa nerozhodnú masovo uplatniť ústavné právo postaviť sa na odpor voči vláde.

Slovenská spoločnosť je už vyše roka traumatizovaná a obmedzovaná vládnymi nariadeniami z dôvodu pandémie koronavírusu. Hegerova vláda v koordinácii s korporátnymi a verejnoprávnymi médiami a za aktívnej účasti tzv. odborníkov okrem stupňujúcej sa agresívnej vakcinačnej propagandy avizuje, že Slovensko je na začiatku tretej vlny pandémie koronavírusu, v ktorej bude dominovať delta variant a týkať sa bude najmä nezaočkovaných.

Len nedávno rozpútala vášne novela zákona o výhodách pre očkovaných. Stovky ľudí protestovali aj pred parlamentom, či hodiny blokovali cesty v Bratislave. Portál Topky upozornil na chystaný šokujúci zákon, ktorý môže už v dosť napätej situácii v spoločnosti vyvolať obrovskú vlnu odporu, ktorá môže spôsobiť vážne spoločenské nepokoje celoštátneho charakteru.

Hegerova vláda popri sústavnom porušovaní ústavy, aplikovaním podzákonných noriem (vyhlášok) a vynucovaním ich plnenia akoby šlo o zákon, schválením segregačného zákona však teraz najnovšie potichu navrhuje aj zmeny v zákone o volebnom práve. 

Ide o zákon číslo 180/2014 Z. z. o volebnom práve, o ktorom vláda rokovala ešte 15. júla. Rokovanie bolo zatiaľ prerušené. V návrhu zákona, ktorý sa mení a dopĺňa je sporný jeden odsek. Spomínaný paragraf rieši prekážku práva voliť z dôvodu ohrozenia verejného zdravia a ukladá úradom verejného zdravotníctva povinnosť oznámiť obci údaje o osobe, ktorej bolo z dôvodu ochrany verejného zdravia obmedzené právo voliť. 

"Orgány verejného zdravotníctva sú na účely vyznačenia prekážky práva voliť podľa § 4 povinné oznámiť príslušnej obci údaje o voličovi, ktorému sa zákonom ustanovilo obmedzenie osobnej slobody z dôvodov ochrany verejného zdravia, a to v posledný pracovný deň predo dňom konania volieb a v deň konania volieb," píše sa v návrhu, ktorého predkladateľom je minister vnútra Roman Mikulec. 

V dôvodovej správe sa uvádza, že "novou právnou úpravou sa zabezpečuje, aby prekážka práva voliť podľa § 4 zákona bola vykonateľná v súlade s právnym poriadkom Slovenskej republiky a najmä v súlade s ochranou osobných údajov voličov podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 221/2019 Z. z. Potrebu právnej úpravy potvrdila aplikačná prax v čase prípravy a vykonania volieb do orgánov samosprávy obcí v roku 2020, ktoré sa konali v čase pandémie ochorenia COVID-19."

Keďže v októbri 2020 sa konali voľby do orgánov samosprávy, čo už bolo v čase pandémie, niektorí ľudia, ktorí mali nariadenú karanténu, sa k volebným urnám nevedeli dostať. Už vtedy dostali obce zoznam občanov, ktorí boli v karanténe a do volebných miestností ich nepustili ani s negatívnym testom.

Z návrhu zákona zatiaľ nie je zrejmé, aké budú podmienky pri nadchádzajúcich voľbách a či na ich účasť bude potrebný napríklad negatívny PCR test. Všetko to bude, zrejme, závisieť od aktuálnej epidemickej situácie a od rozhodnutia orgánov verejného zdravotníctva. Právo voliť je však zakotvené v Ústave Slovenskej republiky, preto sme k návrhu zákona oslovili aj ústavného právnika.  

SaS chce diskusiu

K návrhu zákona sa vyjadrila aj Strana Sloboda a Solidarita, ktorá je podľa slov podpredsedu Martina Klusa pripravená na diskusiu o hľadaní možností, ako umožniť voliť aj občanom nachádzajúcim sa v karanténe.

"Nechceme nikoho obmedzovať na jeho volebnom práve a preto si myslíme, že o tejto téme by mala najskôr prebehnúť široká verejná diskusia. S otvorením volebného zákona by sme ale zároveň radi konečne doriešili zjednodušenie voľby zo zahraničia či zavedenie dvojkolovej voľby pre budúcoročné komunálne a regionálne voľby. To vnímame ako kľúčovú zmenu tohto volebného obdobia," uviedol podpredseda SaS a štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus.

Pčolinský: Mikulec musí odstúpiť

Poslanec za koaličnú stranu Sme rodina Peter Pčolinský, ktorý je zároveň bratom väzobne stíhaného exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského, vyzýva ministra vnútra Romana Mikulca na odstúpenie. Pčolinský upozornil na paragraf, ktorý má podľa neho "umožňuje vylúčiť z volieb všetkých, ktorí nie sú zaočkovaní."

Mikulcov rezort: Novela nemení zaužívané pravidlá

Rezort vnútra reaguje, že novela zákona nemení pravidlá.  "Mrzí nás, že koaličný poslanec preferuje možnosť štyroch červených výkričníkov miesto toho, aby si najprv sám preveril všetky skutočnosti a informoval sa o obsahu pripravovanej novely zákona tak, aby verejne nešíril dezinformácie s cieľom, ktorý je už viac ako očividný," skonštatovala riaditeľka tlačového odboru MV SR Barbara Túrosová.

Ako vysvetlil rezort, zákon o podmienkach výkonu volebného práva ustanovuje prekážku, ktorá má za cieľ ochranu verejného zdravia. "V súvislosti s pandemickou situáciou však v zákone absentoval administratívny postup vyznačenia tejto prekážky v zozname voličov. Tento postup je predmetom novely tzv. volebného zákona," vysvetlili v stanovisku.

To, ktorí voliči predstavujú hrozbu pre verejné zdravie a všetkých občanov, ustanovuje podľa rezortu osobitný predpis, a to zákon na ochranu verejného zdravia. "Novela volebného zákona v žiadnom prípade nesprísňuje ani nepoľavuje, teda žiadnym spôsobom nemení pravidlá zaužívané v Slovenskej republike viac ako 30 rokov," zdôraznila Túrosová.

Návrh na zmenu volebného zákona bol Mikulcom predložený na rokovanie vlády už 21.7., teda na poslednej schôdzi kabinetu pred letnou prestávkou. Hlavným cieľom novely má byť úprava volebného moratória. 

Členovia vlády sa rozhodli vtedy rokovanie o zmene volebného zákona prerušiť. Dôvodom mali byť pripomienky členov kabinetu za hnutie Sme rodina. Podľa vyjadrení členov vlády sa však mali týkať dĺžy moratória na prieskumy. 

"Neboli tam žiadne zásadné alebo technické pripomienky. Nemáme s tým problém. Netreba v tom nič hľadať, je to v poriadku," povedal po rokovaní minister Mikulec.

Hlas: Novela obmedzuje základné právo ľudí slobodne voliť

Voči novele sa ohradila aj opozičná strana Hlas pod vedením Petra Pellegriniho. "Odmietame novelu volebného zákona z dielne ministra vnútra Mikulca, ktorý obmedzuje základné právo ľudí slobodne voliť," píše o Mikulcovej novele strana v stanovisku. 

"Tento paragraf vyvoláva otázniky a preto veríme, že štát zabezpečí adekvátnou cestou ústavou garantované volebné právo pre všetkých svojich občanov a nebude takýmto spôsobom deliť ľudí na dve kategórie. Siahať na volebné právo jednotlivca je neprípustné," dodali.

Uhrík: Vláda bude môcť odoprieť nezaočkovaným občanom vstup do volebných miestností

Podobne sa na sociálnej sieti ešte včera vyjadril aj eurposlanec Milan Uhrík, odídenec od Mariana Kotlebu. Podľa neho je však sporný už schválený zákon o covid passoch. Vo výsledku však podľa neho ide o to isté a teda obmedzenie volebného práva neočkovaných. 

"Podľa súčasného zákona je z dôvodu "ochrany verejného zdravia" možné obmedziť aj volebné právo občanov. Po schválení najnovšieho fašistického zákona o Covid pasoch to v praxi znamená, že vláda bude môcť prostredníctvom Mikasa úplne "legálne" odoprieť nezaočkovaným občanom napríklad aj vstup do volebných miestností," uviedol Uhrík.

Taraba: Chcú očividne urobiť zoznam osôb, ktorým Mikas zakáže prísť k voľbám

„3.7. na 28 zasadanie legislatívnej rady Mikulec predložil zmenu volebného zákona, podľa ktorého je jasné, že vláda sa pripravuje na zmanipulovanie volieb cez hlavného hygienika. Chcú očividne urobiť zoznam osôb, ktorým Mikas zakáže prísť k voľbám. Priatelia. Na Slovensku skončila demokracia. Manipulujú vyšetrovania, idú manipulovať voľby?,“ komentoval stupňujúce sa šialenosti súčasnej garnitúry nezaradený poslanec Tomáš Taraba.

Ústava SR: Ak ústavné inštitúcie nevedia garantovať slobodný demokratický vývoj v spoločnosti, nerešpektujú práva občana, má občan právo postaviť sa na odpor

Súčasné bezprecedentné a arogantné správanie sa vlády vyvoláva v spoločnosti nebývalé napätie. Slováci stále častejšie protestujú proti segregácii neočkovaných a súčasným vládnym korona-opatreniam, ako aj proti vakcinačnej propagande zo strany médií. Ľudia sú znepokojení aj v súvislosti s neexistujúcou verejnou debatou o očkovaní, keď médiá a tzv. odborníci namiesto objektívneho informovania o viacerých názoroch na vakcíny, plnia jednostranným informovaním agendu farmaceutických firiem a vlád, ktorých snahou je napriek veľkému odporu slovenskej verejnosti zaočkovať celú populáciu experimentálnymi vakcínami.

Hegerova vláda po protiústavných a segregačných opatreniach na hraniciach prostredníctvom svojich koaličných poslancov schválila Lengvarského novelu zákona, ktorá umožňuje segregáciu neočkovaných. Prostredníctom novej legislatívy umožňuje súčasný režim Mikasovmu Úradu verejného zdravotníctva SR prihliadať pri tvorbe nových protipandemických opatrení na digitálny COVID preukaz.

Základný zákon tohto štátu - Ústava Slovenskej republiky vo svojom článku 32 garantuje v prípade sústavného porušovania práv zo strany štátnych orgánov právo občanov postaviť sa na odpor:

„Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“

Mečiar: Situácia v štáte je zrelá na aktiváciu článku 32 Ústavy o práve ľudí na odpor proti štátnej moci

Bývalý predseda Slovenskej vlády Vladimír Mečiar komentoval 9. júla 2021 v relácii Slobodného vysielača súčasnú situáciu na Slovensku. Skonštatoval, že situácia v našom štáte dospela do štádia, keď sa občania nemôžu viac spoliehať na vládu, parlament, prezidentku ani na Ústavný súd. V tejto súvislosti poukázal na Článok 32 Ústavy SR o garantovanom práve ľudí na odpor proti štátnej moci.

„Čítali ste Ústavu?“, spýtal sa expremiér.Tam sa hovorí, ak ústavné inštitúcie nevedia garantovať slobodný demokratický vývoj v spoločnosti, nerešpektujú práva občana, má občan právo postaviť sa na odpor,“ vysvetlil Mečiar a predstaviteľov štátu upozornil, že svojim súčasným konaním a porušovaním zákonov už prekročili hranicu demokratického riešenia.

Bývalý premiér v reakcii na nerešpektovanie petičného práva občanov prezidentkou Zuzanou Čaputovou v podobe odmietnutia vyhlásiť referendum o predčasných voľbách vyhlásil, že v takom prípade nastupuje „právo občanov na odpor voči štátnej moci na celom území Slovenska.“

Poukázal pri tom na historické udalosti, keď ľudia brániaci svoje práva prejavovali svoj odpor voči nespravodlivému režimu a porušovaniu zákonov. Ilustroval to aj na príkladoch prenasledovaných disidentov prejavujúcich odpor voči vládnej moci.

V tejto súvislosti varoval predstaviteľov štátu a bezpečnostných zložiek, že v prípade použitia násilia voči pokojne protestujúcim občanom, majú ľudia ústavné právo násilím odpovedať.

„Ak štát použije voči občanom násilie … opakujem a počúvajte dobre minister obrany a minister vnútra … vy ste takí hrr-hrr chlapci …. ak použijete násilie, ľudia majú právo podľa tohoto ustanovenia násilím odpovedať! Rozumiete do akých konfliktov ženiete Slovensko? Vy hlupáci, ktorí to takto (násilím - pozn. red. IV) chcete riešiť? Toto chcete urobiť zo Slovenska? To je váš rozum? To je vaše vzdelanie? To je vaše ústavné postavenie? To je hanba! Practe sa z funkcií a choďte preč! Nemáte tam čo robiť!“, zdôraznil s poukázaním na základný zákon štátu bývalý predseda slovenskej vlády.

Viac v článku TU.

Vakcinácia a korona-opatrenia ako súčasť Plandémie

Podľa mnohých nezávislých vedcov, lekárov, novinárov, politikov, analytikov a ďalších expertov stoja za touto agresívnou kampaňou farmaceutické firmy a osoby z prostredia medzinárodných organizácii prepojené na globálny kriminálny Syndikát stojaceho v pozadí tejto plánovanej korona-hystérie nazývanej ako Plandémia.

Viac o problematike a súvislostiach sa dozviete v zaujímavom dokumentárnom filme TU, ktorý do značnej miery približuje a objasňuje kontext celej situácie.

Rovnako odporúčame pozrieť si aj veľmi dôležitú debatu za účasti odborníka na patentové právo Dr. Davida Martina a nemeckého právnika Dr. Reinera Fuellmicha TU. Prepis debaty TU.

Témou je patentovanie prirodzene vyskytujúcej sa látky v rámci génovej sekvencie toho, čo sa neskôr stalo známe pod označením SARS-CoV-2, patent na jeho detekciu (RT-PCR), ako aj patenty na antivirálne prostriedky liečiace koronavírus. Šokujúci na tejto záležitosti je fakt, že patent na liečbu bol podaný 3 dni po tom, ako americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) podalo patent na SARS koronavírus. Patent zo dňa 28. 4. 2003, číslo 7151163, ktorý bol vydaný firme Sequoia Pharmaceuticals, má ďalší problém: bol vydaný a publikovaný pred tým, než CDC patent na koronavírus bol povolený. Takže pravdepodobnosť, že informácie mohli byť získané akýmikoľvek prostriedkami inými ako internými informáciami medzi týmito stranami, je nulová. Nie je fyzické možné patentovať vec, ktorá lieči niečo, čo predtým nebolo publikované, pretože CDC zaplatilo, aby to zostalo utajené. V tomto prípade je namieste definícia kriminálneho sprisahania, vydierania a tajnej dohody, na čo sú uvedené dôkazy. Informácie sú tak závažného charakteru, že v celom prípade ide o organizovaný zločin na základe porušenie amerického zákona proti racketeeringu a organizovanému zločinu s názvom RICO.

O dopredu plánovanej pandémii hovorí Dr. Martin aj vo videodokumente TU.

V tejto záležitosti právnici z celého sveta chystajú žaloby na Medzinárodný trestný súd v Haagu a avizujú procesy so zodpovednými pohlavármi, ktoré sa označujú ako Norimberské procesy 2.

Ak sa tieto zločiny preukážu na súdnom procese, tak tzv. vedci, epidemiológovia, infektológovia, mnohí predstavitelia medzinárodných organizácií, zdravotníckych organizácii, ako aj politici z celého sveta (slovenských nevynímajúc) budú za svoju agresívnu segregačnú očkovaciu kampaň (v réžii farmaceutických firiem a osôb spojených s globálnou zločineckou skupinou) a za nimi navrhované a odsúhlasené tzv. epidemiologické opatrenia (zasahujúce do ľudských a občianskych práv) čeliť vážnym obvineniam zločinov proti ľudskosti, trestných činov apartheidu v súčinnosti so spolčovaním sa s organizovaným zločinom operujúcim v celosvetovom meradle.

Zdroj: InfoVojna / hnonline.sk / topky.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti