Harry a Meghan už nesmú používať tituly „kráľovská výsosť“. S britskou kráľovnou uzavreli dohodu

19.01.2020 | 13:45
  3
O nových vzťahoch rozhodol Buckinghamský palác. Kráľovná píše, že aj tak budú vždy súčasťou rodiny.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan už nebudú viac používať tituly „kráľovská výsosť“. Nebudú tiež dostávať verejné peniaze.

Novú dohodu o vzťahoch medzi princom Harrym a kráľovskou rodinou oznámil v sobotu 18. januára Buckinghamský palác. Do platnosti vojde na jar tohto roku. Dvojica chce tiež vrátiť približne 2,8 milióna eur, za ktoré si nedávno dali renovovať dom pri hrade Windsor. Osobný list s vysvetlením poslala aj kráľovná.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal),

„Som rada, že po niekoľkých mesiacoch rozhovorov sme spoločne našli pre môjho vnuka a jeho rodinu konštruktívnu cestu vpred. Harry, Meghan a Archie budú vždy milovanými členmi mojej rodiny,“ uviedla v liste kráľovná Alžbeta II. „Chcem sa im tiež poďakovať za oddanú prácu naprieč krajinou a celým Commonwealthom a som obzvlášť hrdá na to, ako sa Meghan rýchlo stala súčasťou rodiny.“

Buckinghamský palác vo svojom oznámení neuviedol, či bude mať mladý pár aj naďalej ochranku. 

Sled udalostí sa spustil potom, čo Harry a Meghan začiatkom januára na Instagrame oznámili, že končia s povinnosťami spojenými s ich pozíciou v kráľovskej rodine. Prezradili tiež, že sa chcú sústrediť na charitu a svojho syna vychovávať v Británii aj severnej Amerike.

Zdroj: refresher.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti