Harabinova kritika sa opäť potvrdila ako oprávnená - Ombudsmanka žiada Ústavný súd o posúdenie zásahov do práv počas korona-opatrení na Slovensku

11.02.2021 | 15:44
  9
Exminister spravodlivosti zároveň poukázal na smutný fakt, že expremiéri Fico a Pellegrini, ako aj líder ĽSNS Marian Kotleba sa držali a doposiaľ držia Matovičovej politiky ohľadne korona-divadla.

Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti ako prvý už v apríli 2020 upozorňoval na neústavné kroky zo strany vlády. Takmer po roku zareagovala aj ombudsmanka Mária Patakyová a žiada Ústavný súd o posúdenie niektorých zásahov do práv počas pandémie.

Ide najmä o problematiku pozbavovania osôb osobnej slobody formou karantény alebo izolácie, nedostatočnej právnej a súdnej ochrany pred zásahmi do základných práv a slobôd.

Tiež o problematiku takzvaných faktúr za štátnu karanténu, ako aj problém vágnych a príliš širokých kompetencií Úradu verejného zdravotníctva SR a Ministerstva zdravotníctva SR počas pandémie.

Píše o tom portál Aktuality, ktorý sa odvoláva na Michaelu Pavelkovú z odboru komunikácie a protokolu Kancelárie verejného ochrancu práv SR.

Na Patakyovej žiadost reagoval aj samotný Harabin:

„Nikdy som netrpel, netrpím a ani nebudem trpieť kultom osobnosti a preto nepotrebujem ocenenia prvenstva v otázke poukázania na zjavne a preukázateľné porušovanie ľudských práv Matovičovou vládou, na ktoré som jasne a nesporne ukázal už i v apríli 2020,“ reagoval exminister spravodlivosti.

Vo svojom príspevku na sociálnej sieti však poukázal na smutný fakt, že expremiéri Robert Fico (Smer-SD) a Peter Pellegrini (Hlas-SD), ako aj líder ĽSNS Marian Kotleba sa držali a doposiaľ držia Matovičovej politiky ohľadne „účelovo umelo vyrobeným Covid divadlom, ako aj tým, že demonštratívne bezdôvodne nútia zdravých občanov nosiť rúška i osobným príkladom.“

Zdroj: magazinslovensko.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti