Harabin: Samovražda Lučanského sa podobá „samovražde“ pedofila Epsteina

30.12.2020 | 14:47
  39
Harabin v rozhovore pre DENNÍK POLITIKA vyjadril pochybnosti o samovražde exprezidenta policajného zboru a poukázal na istú symboliku s samovraždou známeho amerického finančníka Epsteina.

Exprezident PZ Milan Lučanský sa včera pokúsil o samovraždu. Stav Lučanského je kritický, podľa dôveryhodných zdrojov DENNÍKA POLITIKA je v stave biologickej smrti (trvalé a so životom nezlučiteľné poškodenie mozgového tkaniva následkom nedostatku kyslíka. Konečný, nevratný stav, chod ďalších životných orgánov okrem mozgu zabezpečujú prístroje).

Vládni aj opoziční politici na situáciu reagovali rôzne. Premiér Igor Matovič na svojom FB profile uviedol, že ak niekto zlyhal pri pokuse policajného exprezidenta Milana Lučanského o samovraždu, nebude chránený a musí byť postavený mimo službu.

„Robiť z tejto osobnej tragédie politickú tému, o čo sa pokúšajú niektorí opoziční politici, je prejavom absolútnej bezcitnosti voči rodine a prekročením všetkých hraníc politickej komunikácie,” doplnil Matovič, známy svojou veľmi špecifickou formou komunikácie (napr. vlastného ministra nazval „IDIOTOM“)

DENNÍK POLITIKA nekĺže po povrchu a prináša svojím čitateľom necenzúrované a pravdivé spravodajstvo, ktoré naši čitatelia môžu sami analyzovať a konfrontovať aj s inými zdrojmi informácii.

Na včerajšie šokujúce udalosti sme okamžite zareagovali oslovením viacerých vládnych aj opozičných politikov. Medzi prvými zareagoval líder mimoparlamentnej strany Vlasť, exminister spravodlivosti a bývalý sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin, ktorého kontroverzné vyjadrenia čeria politické vody stále, hoc neúspešný politik skončil po posledných parlamentných voľbách pred bránami slovenského parlamentu.

Harabin v rozhovore pre DENNÍK POLITIKA vyjadril pochybnosti o samovražde exprezidenta policajného zboru a poukázal na istú symboliku s samovraždou známeho amerického finančníka Epsteina, ktorý bol obvinený z pedofílie a dohadzovania maloletých dievčat vplyvným svetovým politikom.

Vyjadrenie Š. Harabina prinášame čitateľom v úplnom a necenzúrovanom znení. Stanoviská ostatných politikov prinesieme naším čitateľom hneď ako ich obdržíme.

DP: Boli ste vrchným veliteľom ZVJS (Zbor väzenskej a justičnej stráže) ako minister spravodlivosti v rokoch 2006-2009. Podľa našich zdrojov o Vás príslušníci ZVJS hovoria, že ste boli mimoriadne tvrdý, preto mali z Vás strach. Zároveň Vás ale mali považovať za autoritu, lebo ste boli údajne i spravodlivý a mali voči Vám dôveru. Ako vy hodnotíte posledné informácie týkajúce sa generála Lučanského?

ŠH: V prvom rade mi dovoľte uviesť, že mi je úprimne ľúto, čo sa včera stalo a súcitím s rodinou pána Lučanského. Bez ohľadu na čokoľvek, je to neuveriteľná ľudská tragédia. Očakávam, že sa celá vec riadne vyšetrí a objasní aj keď mám pochybnosti či niečo také počas vlády Matoviča na Slovensku vôbec je možné.

Na Vašu otázku ďalej odpovedám pán redaktor tak, že ako minister spravodlivosti som navštívil všetky väznice na Slovensku, vrátane ústavov na výkon väzby, aj tú prešovskú. Lebo som, okrem iného, zavádzal prácu väzňov nad rámec dovtedajších parametrov (iba na margo dosiahli sme takmer 80% zamestnanosť väzňov, absolútne najvyššiu v EÚ). Preto detailne poznám tiež právne predpisy v režimových a bezpečnostných otázkach i reálny stav v tomto smere aj v Prešove.

To čo sa tam stalo včera i v súvislosti s tým, čo o udalostiach spred mesiaca v tej istej cele, „akože komplexne“, zistili Kolíková a tiež Žilinka, desať hodín pred oznámenou „kritickou samovraždou“, je alarmujúce a vymykajúce sa obvyklým štandardom.

Asi tak ako samovražda Epsteina v „samoväzbe“ v USA.

DP: Chcete tým povedať, že jeho spolupáchatelia zo strachu pred usvedčovaním mali záujem, aby generál Lučanský už nikdy nehovoril?

ŠH: V tomto prípade mám na myslí inú, ale výnimočne aktuálnu spojitosť. Lipšic, vychádzajúca Sorošova justičná hviezda u Čarnogurského na ministerstve spravodlivosti v rokoch 1998-2002 tvrdil, že je bezpodmienečné nevyhnutné skopírovať celý justičný systém USA, vrátene väzenstva do našich slovenských pomerov. Ako predseda najvyššieho súdu som vtedy oponoval jednoduchou replikou v znení, že „Morské ryby nie je možné prenášať na Štrbské Pleso“.

Čiže o čo išlo, osvedčené korupčno-politické praktiky aj väzenské podľa amerického vzoru, preniesť na Slovensko.

DP: Kto chcel teda podľa Vášho názoru umlčať exprezidenta PZ generála Lučanského?

ŠH: Bezprecedentný a v histórii slovenského väzenstva (vrátane československého) doposiaľ nezaregistrovaný takýto spôsob samovraždy v zostrených mikroskopicky sledovaných podmienkach (nehovoriac o opakovanom pokuse a o tom, že išlo generála polície, exprezidenta PZ, ktorého verejne politicky vydierali, aby sa vzdal) a tiež pri mainstreamovom podsúvaní informácií, že ide o svedka na opozičných politikov, nám zrejme neumožňuje spoliehať sa na to, že išlo o dobrovoľnú samovraždu, keď vôbec išlo o samovraždu.

DP: Ale neodpovedali ste na otázku, kto mal (mohol) mať motív na spáchanie takéhoto hrozného skutku?

ŠH: Vy viete kto mal motív u Epsteina? Z amerických korupčno-podvodných justičných skúsenosti (viď aj posledné prezidentské voľby) nevylučujem ani to, že Epstein ešte žije a z jeho životom sa kupčí, tak ako u nás s kajúcnikmi, ktorý inštitút do Trestného poriadku zaviedol práve Lipšic a osobne Fico s Kaliňákom i napriek môjmu návrhu ako ministra spravodlivosti do vlády (v roku 2007) na jeho zlikvidovanie, tomu úspešne zabránili.

Takže mali motív Lipšic, Matovič, Kaliňák, Fico? To ja neviem.

DP: To sú trochu silné slová a tvrdenia. Nemyslíte? Ak je pravdou, čo tvrdíte, tak to sa predsa musí zistiť v právnom štáte.

ŠH: V právnom štáte áno.

Ale USA nikdy neboli právnym štátom. Ani u nás po úpravách Lipšica a Fica sme nedosiahli túto „americkú“ úroveň. Skôr došlo k zničeniu i existujúcich pozitívnych právnych štandardov. Nezrušili náhodou Fico spoločne s Lipšicom nezrušiteľnú amnestiu?

DP: Mierite na to, že sa nikdy nevyšetrí, čo sa stalo Milanovi Lučanskému?

ŠH: Odpovedám otázkou, sú Fico, Lipšic, Matovič a Kaliňák dirigovaní z rovnakého centra riadenia, alebo nie sú?

Kto bol Jeffrey Epstein?

V minulosti bol jedným z najvplyvnejších amerických finančníkov, ktorý mal blízko aj k americkým prezidentom Donaldovi Trumpovi  či Billovi Clintonovi. Tí sa mali sexuálne uspokojoval už pri pohľade na maloleté dievčatá v dráždivých pózach. Americká federálna prokuratúra v tom čase už 66-ročného Epsteina obvinila zo zneužívania maloletých dievčat a skončil vo väzbe, kde mal spáchať samovraždu. Mnohí kriminalisti však pochybujú či Epstein samovraždu naozaj spáchal. Údajná samovražda pedofilného miliardára Jeffreyho Epsteina nedáva spať kriminalistom, konšpirátorom, obetiam. Jedným z pochybovačov o samovražde Epsteina je aj aj politický analytik Stephanovi Lendmanovi. Ten v minulosti pre stanicu Press TV uviedol niekoľko zarážajúcich tvrdení, podľa ktorých miliardár samovraždu nespáchal.

Americký analytik Stephen Lendman tvrdí, že miliardár a obchodník s ľuďmi Jeffrey Epstein bol zavraždený pre ochranu detailov vyššieho záujmu. Oficiálny popis samovraždy finančného magnáta vo väznici má byť len zásterkou. S Epsteinovými sexuálnymi orgiami sú spájané mená ako Donald Trump, Bill Clinton, Princ Andrew, Alan Dershowitz, Ghislaine Maxwell, Leslie Wexner, bývalý guvernér Nového Mexika Bill Richardson, miliardár Glenn Dubin, modelingový agent Jean-Luc Brunel, bývalý americký senátor George Mitchell aj vedec MIT Marvin Minsky. Každý jeden z týchto významných ľudí mohol mať záujem na tom, aby Epsteinov život skončil skôr, ako začne vypovedať.

Zdroj: dennikpolitika.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti