Harabin sa plánuje oficiálne vyjadriť ku Kotlebovej výzve na spojenie síl

31.10.2019 | 20:57
  14
Strana Vlasť bude podľa svojho lídra komunikovať s každým, komu ide o Slovensko.

Štefan Harabin, ktorý v stredu tvrdil, že Vlasť pôjde do volieb samostatne, s Kotlebom nerokuje a nebude mu nikto dávať ultimáta, dnes večer napísal, že sa ku Kotlebovej výzve na spojenie vyjadrí do 10. novembra.

Harabin dostal pred dvoma týždňami od Kotlebu ponuku, aby sa spojili v mene boja „proti liberálom, ktorí chcú ovládnuť Slovensko“. Čas na rozmyslenie bol do 31. októbra. „Mne nikto ultimáta dávať nebude,“ povedal v stredu sudca.

 

Vo štvrtok napísal, že „v záujme národno-štátnych záujmov Slovenska bude strana Vlasť komunikovať s každým, komu ide o Slovensko a o ľudí“.

 

Sudca Najvyššieho súdu (NS) SR v polovici októbra vyhlásil, že s Kotlebom má spoločné názory, no zároveň sú medzi nimi zásadné rozdiely.

"A môj postoj je konzistentný, nemienim meniť uznanie výsledkov druhej svetovej vojny, nezmením názor na význam SNP ako vyjadrenie odporu voči fašizmu a nezmením ani názor na tragédiu holokaustu," zdôraznil Harabin na tlačovej konferencii.

Riaditeľ prieskumnej agentúry Focus Martin Slosiarik v rozhovore pre denník SME vyslovil prognózu, že v prípade spojenectva Štefana Harabina s Marianom Kotlebom, by takýto subjekt mal šancu vyhrať voľby.

 

Zdroj: dennikn.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti