Harabin o svojom víťazstve nad ministerstvom spravodlivosti

22.01.2019 | 11:12
  0
Sudca Najvyššieho súdu zároveň sľúbuje občanom, že v prípade jeho zvolenie do prezidentského úradu bude rovnako bojovať aj za práva slovenských občanov.

Priatelia, 


včera som mal ďalšie pojednávanie s Ministerstvom spravodlivosti, s ktorým sa súdim už 8 rokov.

Všetko sa začalo pred 10 rokmi, keď boli pri moci Radičová, Mikloš a spol.. Na Najvyšší súd za môjho vedenia prišla z ich poverenia inšpekčná skupina na kontrolu, ktorú som nepovolil. Moje dôvody boli jednoduché – bol som si vedomý – a ja konám vždy podľa zákona – že len NKÚ má kompetencie a právomoci kontrolovať Najvyšší súd. Zároveň som veľmi dobre vedel, že dôvody kontroly boli iné, ako sa verejne deklarovalo. Kontrola bola nariadená Miklošom a mala byť vykonaná byrokratmi z ministerstva. Jasná politická objednávka.

Vzápätí som na kontrolu pozval príslušný orgán – NKÚ. Ja som kontrole nikdy nebránil. NKÚ pri kontrole nezistil žiadne nezrovnalosti, kontrola prebehla pre Najvyšší súd úspešne.

Odpoveď na moje dodržanie zákona však prišla následne, za nevpustenie kontrolnej skupiny na Najvyšší súd boli voči mne otvorené tri disciplinárne konania. Samozrejme, za výdatnej pomoci médií, ktoré rozpútali peklo s článkami o tom, ako Harabin niečo skrýva a nedovolil na súd vstup kontrole. Disciplinárne konanie bolo nakoniec voči mne úspešne zavŕšené len jedno, s výsledkom strhávania 70% z platu celý rok. Súc si vedomý, že právo je na mojej strane, podal som podnet do Štrasburgu. Súd v Štrasburgu mi dal za pravdu a konanie voči mne na Slovensku označil za nezákonné. Preto som následne podal podnet na náš Ústavný súd, aby konal v mojej veci a uznal rozhodnutie zo Štrasburgu. Keďže „zadanie“ znelo jasne, Ústavný súd v tejto veci odmietol konať, aby sa nemuseli závery zo Štrasburgu uznať. Medzitým Národnou radou SR prešla novela zákona, ktorá mi umožnila žiadať o obnovu konania.

Výbor Rady Európy pre realizáciu rozsudkov ESĽP medzitým prikázali, že krivda voči mne musí byť napravená a peniaze, ktoré mi neprávom strhli, mi musia vrátiť. Následne som teda opäť podal žalobu a žiadal o vrátenie mzdy aj s 9% úrokom. Ministerstvo „skrivodlivosti a šikany“ naťahovalo čas a nebola ani žiadna vôľa dohodnúť sa so mnou mimosúdne. V šikane voči mne pokračuje, po stopách svojich predchodcov, aj minister Gál.

Včerajší súdny proces bol opäť v znamení pokusov o bezprávie. Protistrana žiadala zamietnutie mojej žaloby pre vraj neexistujúce dôvody, napriek jasnému rozhodnutiu zo Štrasburgu. Opäť sme boli svedkami toho, ako štátny úradník, v tomto prípade zástupca štátu, chce poškodzovať človeka, na ktorého strane stojí právo.

Výsledkom je, že som včera vyhral nad Ústavným súdom, nad Žitňanskou, aj nad ministrom Gálom, ale hlavne som opäť vyhral nad systémom lži a bezprávia. Je mi veľmi ľúto, že to musím robiť; a som si vedomý, že si vyrábam nepriateľov, ale tu predsa ide o odhaľovanie nezákonností najvyšších ústavných činiteľov. Musíme raz a navždy nastoliť vládnutie práva v štáte!

Vyčítajú mi, že sa súdim. Vyčítajú mi, že som v minulosti vysúdil odškodné. Ale ako mám postupovať, keď oni neustále šliapu po práve? Keď nerešpektujú zákony, ústavu, dokonca ani súdne rozhodnutia zo Štrasburgu? Dá sa a má sa také niečo tolerovať? Ako môžeme vyžadovať od občanov, aby konali podľa práva a aby dodržiavali zákony, keď sám štát ide príkladom presne opačným? Vyzývam pani Žitňanskú, pána Mikloša, ale aj pána Gála, aby úroky, ktoré mi štát musí pre ich zlé rozhodnutia zaplatiť, zaplatili zo svojho a nezaťažovali tým daňového poplatníka!

Vážení spoluobčania,

ja Vám garantujem, že tak ako som vždy a aj tentokrát bojoval za svoje práva a za spravodlivosť a vyhral, tak budem bojovať aj za práva vaše a budem sa usilovať, aby ste sa ani vy nikdy nestali obeťami bezprávia a nespravodlivosti.

Zdroj: Facebook / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti