Harabin o spájaní s ĽSNS nerokuje. Mne nikto ultimáta dávať nebude, odkázal Kotlebovcom

30.10.2019 | 21:24
  39
Strana Vlasť pôjde podľa všetkého do parlamentných volieb samostatne.

Strany Vlasť sudcu Najvyššieho súdu Štefana Harabina a ĽSNS Mariana Kotlebu zrejme nevytvoria predvolebné spojenectvo. Napísal to v stredu Denník N, podľa ktorého Harabin tvrdí, že o spájaní sa s kotlebovcami nerokuje.

Na spoluprácu vyzval Kotleba vo videu v polovici októbra. "Zabudnime na to, čo nás rozdeľuje a myslime v tejto chvíli na to, čo máme spoločné. Poďme do volieb spoločne a ukážme, že pre Slovensko sa aj my dokážeme spojiť,“ odkázal Harabinovi Kotleba s tým, že ak sa nespoja, tak "národné hlasy zostanú roztrieštené a prepadnuté".

„Poďme do volieb spoločne a ukážme, že pre Slovensko sa aj my dokážeme spojiť,“ zdôraznil Kotleba. Tvrdil, že liberálne sily už sa spájajú, aby „ovládli Slovensko“. Dodal, že ak národné sily vo voľbách zlyhajú, „Slovensko bude definitívne stratené“.

Šéf ĽSNS očakával odpoveď do konca mesiaca.

Harabin: Mne nikto ultimáta dávať nebude

„Určite spolu nerokujeme,“ citoval denník Harabina. Sudca dodal, že Vlasť pôjde do volieb samostatne.

„Mne nikto ultimáta dávať nebude,“ reagoval na Kotlebov termín do 31. októbra.

Sudca Najvyššieho súdu (NS) SR v polovici októbra vyhlásil, že s Kotlebom má spoločné názory, no zároveň sú medzi nimi zásadné rozdiely.

"A môj postoj je konzistentný, nemienim meniť uznanie výsledkov druhej svetovej vojny, nezmením názor na význam SNP ako vyjadrenie odporu voči fašizmu a nezmením ani názor na tragédiu holokaustu," zdôraznil Harabin na tlačovej konferencii.

Poslanec a hovorca ĽSNS Martin Beluský odkázal, že zatiaľ od Harabina nemá oficiálne stanovisko.



Harabin a Kotleba súperili aj v tohtoročných prezidentských voľbách. Nakoniec sa ani jeden nedostal do druhého kola, Harabinovi však chýbali na postup približne štyri percentné body.

ĽSNS mala v poslednom októbrovom prieskume agentúry Focus preferencie 10,2 percenta. Vlasť podporovalo 1,8 percenta opýtaných, ktorí si vybrali niektorú zo strán.

Zdroj: SITA / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti