Harabin o petícii proti číslovaniu Slovákov: Nahradíme človeka číslom?

12.10.2019 | 10:00
  18
Líder strany Vlasť Štefan Harabin sa v otvorenom liste ministerke vnútra vyslovil proti zámeru identifikovať občanov číslom.

Prečo som spolu s takými významnými osobnosťami ako Eva Kristinová či Július Binder podpísal otvorený list ministerke vnútra proti zavádzaniu identifikátorov fyzických osôb? Či nie je jedno, či máme rodné číslo alebo identifikátor BIFO? Či nie je pozitívne, že sa zjednocujú európske systémy?

List som podpísal, aby som verejnosti odhalil podvod: Nový identifikátor nenahrádza naše rodné čísla iným číslom. Identifikátor nahrádza naše meno a priezvisko číslom!

Rodné číslo je dnes doplňujúci identifikačný údaj. To, že sa začalo v informačných systémoch používať ako prioritný prvok identifikácie, to je iná vec, eticky neúnosná a právne spochybniteľná. Eticky je pre človeka ponižujúce, ak ho neidentifikujú podľa mena a priezviska, čo sú historické atribúty ľudskej spoločnosti, pričom priezvisko je naším rodovým znakom a meno nám s láskou vyberajú rodičia. Informačné systémy by mali akceptovať obvyklý ľudský úzus identifikácie podľa mena a priezviska.

Civilizovaný štát nesmie cez elektronické systémy na občanov vykrikovať: „Hej, 5402136527, poď sem!“ Ani výzva: „Dobý deň, pani 6953267296, čo si želáte?“ nie je úctivý prístup k človeku.

My, slovenskí občania, sme nikomu nedali mandát takto nedôstojne s nami komunikovať. Žiadna politická strana to nemala vo volebnom programe.

Napriek tomu ministerstvo vnútra plánuje túto ľudsky ponižujúcu neokrôchanosť zakotviť do zákona, podľa ktorého sa máme zmeniť LEN na ČÍSLA. Veď číslo, ktoré nám chcú priradiť, sa nazýva bezvýznamový identifikátor fyzickej osoby – BIFO.

Čiže ide o identifikátor! Len nám zahmlievajú zrak, že ide o zmenu rodných čísiel. Nie! Prvým identifikačným označením našej osoby namiesto mena má byť číslo! Naše meno a priezvisko, ostanú v tieni tohto identifikátora a nikoho nebudú zaujímať. Veď ani v hitlerovských koncentračných táboroch nikoho nezaujímalo, ako sa ten ktorý väzeň volá. Vtedajší štátny systém zaujímalo len číslo, ktorým väzňa označili. A s nami by sa malo zaobchádzať rovnako?

Tieto obavy som vyjadril svojím podpisom pod otvorený list ministerke vnútra. Dúfal som, že sa dostane do obrazu, že zapremýšľa – veď aj ministrov, ich deti a vnúčence taká legislatíva zmení na čísla. Je pozitívne, že vláda 9. októbra zákon stiahla, i keď len z dôvodu vysokej finančnej a technickej náročnosti. Je však varovné, že sa ministri nezamýšľa nad podstatou – nad nahrádzaním človeka číslom.

Predstavitelia štátu sa mali s poradným hlasom od občanov zamyslieť, či chceme podstúpiť tento krok, či chceme našu ľudskú identifikáciu mena a priezviska zameniť za čísla. Veď ak by aj Brusel vytváral tlak týmto smerom, Slovensko je stále svojprávny štát a môže si hľadať svoju cestu.

A ak Brusel ignoruje, že norimberský proces odsúdil číslovanie ľudí a postavil ho tým mimo zákon, Slovenská republika tento rozsudok ignorovať nesmie.

Pri zostavovaní varovného listu sa zišli osobnosti z rôzneho spektra od technikov, právnikov, novinárov, spisovateľov až po reprezentantov cirkvi. Vďaka širokému spektru tvorcov sa do listu dostali aj ďalšie podrobnosti. Spomeniem z nich aspoň varovanie, že číslo nemá ostať len na elektronickom doklade, ale výhľadovo bezprostredne na človeku či v človeku. Už sú vyvinuté nielen mikročipy vpichované pod kožu, ale aj tetovania, ktoré vrastajú do kože, neviditeľné laserové označenia a nanočipy, ktoré sa môžu dostať do tela rôznymi cestami a môžu ich riadiť 5G siete.

Petícia občanov SR na podporu Otvoreného listu slovenských osobností proti číslovaniu Slovákov osobným identifikátorom BIFO

Otvorený list proti číslovaniu Slovákov osobným identifikátorom

  My občania Slovenskej republiky, ktorej ústava sa odvoláva na cyrilo-metodské duchovné dedičstvo a na úsilie o uplatňovanie záruk slobodného života, s nevôľou pozorujeme proces premeny človeka – bytosti obdarenej rozumom a slobodnou vôľou, stvorenej na Boží obraz, rodičmi pomenovanej menom svojho rodu (priezviskom) a krstným menom – na súčasť tzv. ľudského kapitálu, s ktorým sa narába ako s tovarom, ktorý má byť označený číslom a byť rozpoznávaný podľa tohto čísla – osobného identifikátora ...

Celé znenie petíciu si môžete prečítať TU.

Laserové označovanie na čelo začali používať tento rok v Rusku pri fotografovaní na biometrický pas. Najďalej pokročila Čína. Elektronicky sleduje občanov, boduje ich správanie a podľa počtu bodov im sprístupňuje alebo zakazuje využívanie niektorých služieb.

Technika môže byť dobrý sluha ale zlý pán. Technický pokrok, áno – ale v ľudských hraniciach a len na pomoc človeku, nie na jeho ovládanie. Po elektronickom koncentračnom tábore naozaj nikto z nás netúži. A predsa nás do neho ženú…

I to je ďalší dôkaz, že nám našu vlasť, našu domovinu ukradli. Oplocujú ju, naťahujú na ňu ostnatý drôt – hoci zatiaľ len v technickej, elektronicko-identifikačnej rovine, zatiaľ len v štádiu zámeru či pokusu. Ale ak budeme dnes mlčky súhlasiť s týmto ľudsky ponižujúcim plánom, môže sa stať, že sa skutočne staneme len číslami a štát voči nám nebude preukazovať väčšiu úctu ako k nacisti k vtedajším väzňom.

Zdroj: stefanharabin.blog.pravda.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti