Harabin: Lipšicovsko-politicko-mediálny diktát polícii a prokuratúre skončil fiaskom

04.09.2020 | 11:44
  2
Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a líder strany Vlasť komentoval rozhodnutie súdu v medializovanej kauze vražda novinára Jána Kuciaka.

Ešte 1. septembra 2020 som portálu Eurorešpekt.sk poskytol rozhovor, v ktorom  som zhodnotil horlivú iniciatívu špecializovaného prokurátora v procese s Kočnerom z pohľadu Ústavy a Trestného poriadku bez najmenších pochybnosti ako nezákonnú.

Zrejme sudcovia špecializovaného senátu v kauze Kočner si na poslednú chvíľu uvedomili vážnosť situácie a najmä notorický známy Lipšicovsko-politicko-mediálny diktát orgánom prípravného   konania, ktorý vyvrcholil tým, že prokurátor len aby do dôsledku splnil politickú objednávku sám hrubo arogantne porušil čl. 2 ods. 2 Ústavy a § 276 ods. 1 Tr. por. podaním nezákonného návrhu na doplnenie dokazovania vyfabrikovanou analýzou.

Žiaľ viacerí ústavní činitelia, väčšina ľudí, ale i  mnohí poplatní vyšetrovatelia, prokurátori, sudcovia si až potom, keď sa ich to osobne dotýka uvedomia, že zjavne porušovanie práva aj v kauzách napr. policajnej inšpekcie, Lališa, resp. Kočnera, ktoré sami aj keď len pasívne tolerovali, bolo napokon v konečnom dôsledku aj o nich samotných.
Najjednoduchšie sa dá realizovať zneužívanie práva na viacnásobnom vrahovi, alebo na mediálnym lynčom už dopredu odsúdenej osoby, lebo v záujme „akože verejne prospešného odsúdenia“ politicky vybranej persony už potom netreba dodržiavať právo ani procesnú procedúru.

A to je práve ten najľahší spôsob, ako po takomto osvedčenom precedense môžu momentálni držitelia politickej moci zariadiť odsúdenie akéhokoľvek nevinného človeka.

Na ilustráciu situácie v súdnictve pripájam link na rozhovor, z obsahu ktorého vyplýva ako sa majú správať sudcovia pri narastajúcich tlakoch médií, mimovládok a skorumpovaných politikov na ich rozhodovací proces.

Zdroj: stefanharabin.blog.pravda.sk

Články súvisiace s tematikou:

 

 

 

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti