Hanzelovej príbeh v RTVS sa chýli ku koncu

11.05.2018 | 09:03
  0
Zuzana Kovačič Hanzelová patrí k najhlasnejším kritikom súčasného vedenia RTVS.

Po tom, ako redaktorka RTVS Zuzana Kovačič Hanzelová dostala od svojich nadriadených zákaz pracovať na politických príspevkoch, dostala údajne ďalšiu stopku od šéfky televízneho spravodajstva Hany Lyons.

Reportérka, ktorá spolu so svojimi mnohými ďalšími kolegami viackrát verejne kritizovala niektoré kroky manažmentu pod vedením Jaroslava Rezníka, už nemôže naživo moderovať nočné Správy a komentáre či prihovárať sa divákom v živých vstupoch.

Kovačič Hanzelová to napísala na sociálnej sieti. „Všetkým fanúšikom večerného vysielania (…), každý príbeh sa niekde končí, náš spoločný nočný tu. Nejako cítim, že tento príbeh sa chýli ku koncu,” odkázala svojim fanúšikom.

Toto rozhodnutie pritom prišlo v deň, kedy mala prebehnúť mediácia medzi redaktormi, ktorí upozornili na prehmaty vedenia a samotnými šéfmi spravodajstva. Nakoniec však k tomuto stretnutiu neprišlo.

Spravodajské odbory, ktoré združujú približne 30 členov spravodajského tímu RTVS, tvrdia, že pozvánku na stretnutie nedostali. Vedenie minulý týždeň pritom na verejnosti tvrdilo, že mediátorom má byť niekto zo skúsených novinárov. Jeho meno však ani po takmer týždni oficiálne nepredstavili.

Samotná Kovačič Hanzelová dostala prednedávnom kárne opatrenia za údajné šírenie nepravdivej informácie na sociálnej sieti. Stopku na výrobu politických príspevkov jej nadriadený o necelých 24 hodín označili iba za žart.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti