Hackeri zverejnili časť tajných informácií o 11. septembri. Ďalšie dokumenty budú pre Deep state zničujúce, tvrdí skupina Dark Overlord

04.01.2019 | 14:51
  0
Hackeri pohrozili začiatkom týždňa, že zverejnia zaheslovaný súbor vo veľkosti 10GB, ak im nebude vyplatená nešpecifikovaná finančná čiastka v bitcoinoch.

Skupina hackerov zverejnila dešifrovacie kľúče pre 650 dokumentov vzťahujúcich sa na udalosti z 11. septembra 2001. Hackeri v prípade, že nedostanú výkupné pohrozili, že zverejnia aj ďalšie dokumenty, ktoré budú mať pre tzv. Deep state zničujúce následky.

Zverejnené dokumenty sú len malou časťou z celkového počtu 18-tisíc tajných dokumentov súvisiacich s teroristickými útokmi z 11. septembra 2001. Ide pravdepodobne o ukradnuté materiály od poisťovní, právnickych kancelárii a vládnych agentúr.

Skupina Dark Overlord pohrozila začiatkom týždňa, že zverejní kompletný zaheslovaný súbor vo veľkosti 10GB, ak im nebude vyplatená nešpecifikovaná finančná čiastka v bitcoinoch.

V stredu však skupina oznámila, že požadovanú finančnú kompenzáciu môže zaplatiť samotná verejnosť. V takom prípade by však došlo naopak k zverejneniu citlivých dokumentov.

Hackeri vo štvrtok uviedli, že v bitcoinoch už obdržali 12-tisíc dolárov, čo je dostatočný počet na zverejnenie prvej várky zmienených 650 dokumentov.

Celkovo ide o päť obsiahlych súborov na zverejnenie s tým, že „každá vrstva obsahuje viac tajomstiev a viac zničujúcich materiálov ... a v podstate obsahujúce ešte viac pravdy“.

V prípade zverejnenia kompletného súboru požadujú hackeri od verejnosti celkovo 2 milióny dolárov v bitcoinoch.

Záujem prejavila aj spravodajská televízia RT. Korešpondentka RT America Michelle Greensteinová v tejto súvislosti uviedla, že hackeri boli ochotní dokumenty predať. „Ide im predovšetkým o peniaze,“ dodala.

Zverejnená prvá várka - ak je autentická - však neobsahuje žiadne výbušné odhalenia. Ide predovšetkým o svedectvá od bezpečnosti letiska a podrobnosti týkajúce sa platieb poisťovní pre postihnuté subjekty v súvislosti s útokmi z 11. septembra. Charakter údajov však naznačuje, že hackerská skupina neblafuje.

„Nech to slúži ako definitívny dôkaz toho, že to, čo hovoríme, je pravda a že robíme presne to, čo sme vám sľúbili. Pokračujte v zasielaní bitcoinov a my budeme naďalej necháme prúdiť pravdu,“ napísali v správe obsahujúcu heslá k súborom.

Dokumenty - ktoré boli ihneď zmazané z platforiem Reddit, Pastebin a Twitter - sú v čase písania tohto článku k dispozícii na stiahnutie na stránke Steemit.

Krátko po poskytnutí hesiel, vydali hackeri ultimátum adresované vláde Spojených štátov a tzv. Deep state (temnému štátu).

„Všetkým ostatným zainteresovaným stranám (leteckým spoločnostiam, firmám na urovnanie sporov, detektívnym kanceláriam, FBI, TSA, FAA, bankám, bezpečnostným agentúram a ďalším) - zničíme vás, ak nebudete spolupracovať. Nikto vás nemôže zachrániť okrem nás.“

Napriek tomu, že skupina má predovšetkým finančný motív, vyjadrila nádej, že pokračujúce financovanie verejnosťou tzv. crowd-fundingom vyústi do kompletného zverejnenia 18-tisíc dokumentov.

„Nemôžeme dovoliť médiám hlavného prúdu, aby naďalej pravdu umlčiavali. Musíme zaistiť, že propaganda je rozdrvená pravdami, ktorým čelíme,“ uviedli ďalej hackeri vo svojom stanovisku.

Predmetné dokumenty majú pochádzať od významných globálnych poisťovateľov ako Lloyds of London a Hiscox, spoločnosť Silverstein Properties, ktorá vlastnila komplex World Trade Center, alej aj americké vládne agentúry. Materiál má obsahovať dôverné vládne dokumenty odhaľujúce „pravdu o jednej z najvýznamnejších udalostí, ktoré sa odohrali v nedávnej histórii“.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti