Hackeri napadli fanúšikovskú stránku europoslankyne Nicholsonovej. Zmazali jej všetok obsah od roku 2014

20.01.2022 | 10:35
  34
V rozpätí necelých dvoch mesiacov sa obeťou kybernetických zločincov stala ďalšia slovenská europoslankyňa. Po Monike Beňovej stratila kontrolu nad svojou facebookovou stránkou Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Po europoslankyni Monike Beňovej sa hackeri zmocnili aj facebookovskej stránky ďalšej slovenskej europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovovej, ktorá má 56-tisíc sledovateľov.

Chvíľu sa stránka tvárila ako nechtové štúdio

Po hacknutí sa stránka tvárila 5 dní ako kanál nechtové štúdia, informoval portál Živé.sk. Europoslankyni trvalo napokon 8 dní pokým získala späť prístup k svojej fan page.

„Medzitým, čo stránku vedela riadiť neoprávnená tretia strana, sa zmenila jej kategória na „nechtový salón“ a niesla názov „LeAnn Nail Spa“. V kontaktoch bola uvedená adresa „leannailspa@yahoo.com“ a aj na titulnom obrázku boli vyobrazené nechty,“ napísal portál.

„Hackeri z nej vymazali všetok obsah od roku 2014. Normálne vulgárne to ukradli a zničili. A ja som veľmi nahnevaná, že proti tomu nezmôžem nič. Skutok sa nestal. Spoločnosť Facebook, resp. Meta neurobí vôbec nič,“ napísala prostredníctvom obnoveného účtu.

Ako ďalej reagovala Ďuriš Nicholsonová na sociálnych sieťach, nie je známe, ako útok prebehol. Na prihlasovanie používala silné heslo, dvojfaktorovú autentifikáciu a antivírusovú ochranu vníma v dnešnej dobe ako samozrejmosť. Overovanie prihlásenia cez dva kroky dnes už považuje za nedostačujúce.

Zdroj: interez.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti