Generálna prokuratúra zrušila vymyslené obvinenie voči Forischovi a spol. z vydierania MECOMu

04.07.2020 | 17:53
  6
Účelom kriminalizácie zo strany šéfa Penty Jaroslava Haščáka má byť údajne snaha zakrývať kritickú finančnú situáciu v spoločnosti MECOM GROUP a trestnú činnosť jeho osoby.

Lživé vyjadrenia Jaroslava Haščáka v spojitosti trestným oznámením za vydieranie, ktoré voči mojej osobe a mojím kolegom podal na NAKA jeden z Haščákových poskokov Slivovič, vyústilo v októbri minulého roku v policajnú akciu Hyena, v rámci ktorej som bol spolu so Stanom  Žiaranom a Janom Ferancom zadržaný a obvinený z vydierania spoločnosti MECOM (Penta).

Generálna prokuratúra SR minulý týždeň zrušila naše vymyslené obvinenie z vydierania MECOMu a som velice zvedavý na to, ako bude pokračovať vyšetrovanie trestného oznámenia, ktoré som podal dňa 19. februára na spolumajiteľa Penty Jaroslava HAŠČÁKA, ktorý opakovane, verejne a lživo informoval o situácii ohľadom konania mojej osoby a obchodného sporu, ktorý vedie moje spoločnosť s penťáckym MECOMom, kde Haščák tento spor označuje za vydieranie ich spoločnosti neexistujúcou pohľadávkou, pričom tieto svoje tvrdenia nepodložil a ani nemôže podložiť žiadnym dôkazom ani rozhodnutím súdu, štátneho orgánu alebo arbitrážneho súdu. 

Pohľadávky, ktoré sú podľa pána Haščáka a jeho poskokov vymyslené a najradšej by umlčali všetkých, ktorý si vzniesli požiadavku na ich plnenie, majú jednoznačne reálny základ pôvodu, ktorý sa odvíja od reklamácií nekvalitného, falšovaného a zdraviu nebezpečného tovaru, ktorý spoločnosť MECOM GROUP zo skupiny Penta dodávala svojmu obchodnému partnerovi na Ukrajinu a v neposlednej rade tohto partnera podviedli a aj napriek zmluvným dojednaním o exkluzivite, začali sami vyvíjať obchodnú činnosť na Ukrajine.

Práve pre tento prípad porušenia bola exkluzivita zmluvne zaistená vysokou pokutou, aby odradilo spoločnosť zo skupiny Penta od  jej prípadného porušenia. Čo sa aj tak nakoniec stalo a táto situácia ukazuje na veľmi „vysoké morálne hodnoty“ Penta manažérov, ktorý si ctia podpísané zmluvy a dohody. Pohľadávky majú jasne doložený dôvod vzniku a sú zaúčtované v súlade s platnými účtovnými predpismi, čo je aj doložené potvrdením súdneho znalca. 

Účelom našej kriminalizácie zo strany Haščáka je jednak snaha zakrývať kritickú finančnú situáciu v spoločnosti MECOM GROUP a ďalej vlastnú trestnú činnosť, na ktorú som upozornil.

Pavol Forisch a ďalší členovia Občianskeho združenia Prinášame nádej - Stanislav Žiaran, Jána Feranc a Václav Nedvěd

DOKUMENT (podanie trestného oznámenie na GP vo februári 2020):

Zdroj: OZ Prinášame nádej


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti