Francúzsky boxerista, ktorý päsťami chránil demonštrantov pred policajtmi, vyzval Žlté vesty, aby v protestoch pokračovali

08.01.2019 | 14:41
  0
Video zverejnila švagriná boxeristu Christopha Dettingera.

Bývalý profesionálny boxersita, ktorý päsťami odpovedal na policajné násilie a bol neskôr zadržaný, obhajoval svoj spôsob riešenia situácie vo videu uverejnenom na sociálnej sieti.

Video zverejnila švagriná boxeristu Christopha Dettingera. Športovec v ňom uviedol, že nie je žiadnym zločincom. Ako dodal, len Žlté vesty sa snažia v mene budúcnosti vlastných detí brániť svoju krajinu.

Dettinger ohľadne svojho útoku na policajta vyhlásil, že jeho hnev sa vystupňoval po tom, ako bol proti jeho priateľovi s manželkou použitý slzotvorný plyn. Priznal tiež, že pred incidentom sa zúčastnil viacerých protestov Žltých viest, počas ktorých použila polícia voči demonštrantom násilie, vrátane slzotvorného plynu voči dôchodcom. Dettinger bol taktiež identifikovaný ako opakovane kopal do policajta.

Bývalého šampióna polícia následne zadržala. Dettinger sa považuje za normálneho občana, ktorý sledoval „chamtivých francúzskych politikov“ ignorujúcich potreby občanov. „Som Francúz, som hrdý na to, že som Francúz, nie som ani z krajnej pravice ani krajnej ľavice. Som občanom. Milujem svoju krajinu a milujem svoju vlasť,“ dodal.

„Áno, nereagoval som dobre, ale ja som sa len bránil“ vysvetlil a vyzval francúzskych občanov, aby aj naďalej pokračovali v protivládnych protestoch. „Francúzski občania, Žlté vesty, celým svojim srdcom som s vami, musíme pokračovať v boji pokojným spôsobom, prosím,“ uviedol na záver.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti