Fidesz: Napätá situácia s migrantmi na Balkáne môže ohroziť Maďarsko

26.10.2018 | 18:53
  0
Maďarská vládna strana varuje, že Ilegálni prisťahovalci môžu z Balkánu zamieriť na sever.

Situácia na Balkáne, kde sa podľa informácií tajných služieb tiesni okolo 70.000 ilegálnych prisťahovalcov túžiacich pokračovať v ceste smerom na sever, je nebezpečná aj pre Maďarsko. Preto by sa problematikou mali prioritne zaoberať poslanci parlamentu, a to na úrovni výboru pre národnú bezpečnosť, vojenského a poriadkového výboru.

Na tlačovej konferencii v Budapešti to v piatok naznačil podľa tlačovej agentúry MTI riaditeľ pre komunikáciu vedúcej vládnej strany Fidesz Balász Hidvéghi.

Maďarský politik pripomenul, že na Balkáne došlo už k zrážkam medzi migrantmi a policajnými silami, že situácia na bosniansko-chorvátskej štátnej hranici je mimoriadne napätá. Súčasne dodal, že je to ďalší príklad prejavov násilia migrantov známych už zo srbsko-maďarského hraničného priechodu Röszke a vyjadril obavy, že migranti môžu kedykoľvek zamieriť do Maďarska.

Balázs Hidvégi v reakcii na jednu z novinárskych otázok zdôraznil, že vláda musí posilniť ochranu južných hraníc krajiny a monitorovať pohyb migrantov.

Zdroj: hlavne.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti