Ficovi predĺžia ochranu, podľa ministerky vnútra existujú na to závažné dôvody

12.09.2018 | 15:41
  0
V prípade jej predchodcu Roberta Kaliňáka také dôvody nie sú, takže ten už nebude mať ochranku, dodala ministerka.

Bývalý premiér Robert Fico (Smer) nekonkretizoval dôvody, pre ktoré mu predĺžia ochranu. "Tieto dôvody sa držia pod nejakým stupňom utajenia," uviedol Fico na tlačovej konferencii v parlamente s tým, že ich teda nemôže povedať. Dôvody sa budú preverovať. Keď nebudú existovať, nebude ani ochranka.

Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer) priznala, že bývalému premiérovi a svojmu straníckemu šéfovi Robertovi Ficovi predĺžia ochranu. Ako povedala po rokovaní vlády, sú závažné dôvody, ktoré poukazujú na to, že by mohlo dôjsť k ohrozeniu jeho zdravia a života, bližšie ich však špecifikovať nemôže, keďže podliehajú určitému stupňu utajenia.

V prípade jej predchodcu Roberta Kaliňáka také dôvody nie sú, takže ten už nebude mať ochranku, dodala ministerka.

Ako ďalej šéfka rezortu vnútra informovala, Ficovi už nepridelia ochranku na tri mesiace, ako býva u expremiérov zvykom, ale dajú mu ju na neobmedzený čas. Dôvody ohrozenia budú pritom vyhodnocovať na mesačnej báze, pokiaľ pominú, Fico stratí nárok na ochranku. Zároveň však pripustila, že dôvody môžu trvať aj rok, dva. Saková okrem toho informovala, že Fico nepožiadal o poskytnutie motorových vozidiel, využíva autá, ktoré patria strane Smer.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti