Fico: Liberáli dostali odmietnutím Istanbulského dohovoru po papuli

29.03.2019 | 18:00
  8
Bývalý premiér reagoval aj na kritiku, že schválenie dôchodkového stropu aj s hlasmi poslancov Kotlebovej ĽS NS rúca hrádzu extrémizmu.

Šéf Smeru Robert Fico na tlačovej konferencii hovoril o tom, ako sa podarilo schváliť ústavný zákon o zavedení dôchodkového stropu a o prijatí zákona, ktorý zastavuje ratifikaciu tzv. Istanbulského dohovoru. 

"Veľmi výrazne dostal liberalizmus po papuli aj pokiaľ ide o zavedenie dôchodkového stropu aj pokiaľ ide o Istanbulský dohovor," povedal Fico. "Liberáli hovoria, že minimálna mzda nemá svoje miesto v právnom poriadku, tak dostali po papuli," dodal Fico.

Bývalý premiér na tlačovej konferencii reagoval aj na kritiku, ktorá hovorila o tom, že schválenie dôchodkového stropu aj s hlasmi poslancov Kotlebovej ĽS NS rúca hrádzu extrémizmu, o ktorej hovorili predstavitelia vládnej koalície po voľbách v roku 2016.

"Vyprosujem si, aby niekto hovoril, že prijatím tohto zákona padla hrádza proti extrémizmu. Čo si myslíte, že budeme chodiť po parlamente a prosiť poslancov, aby nehlasovali za ústavný zákon, lebo budeme pokefovaní v médiách?" povedal šéf Smeru.

Fico chválil aj schválenie zákona na zastavenie ratifikácie Istanbulského dohovoru, ktorý podľa neho chráni ústavné postavenie manželstva ako jedinečného zväzku muža a ženy. Toto by bolo schválením Istanbulského dohovoru podľa Fica ohrozené. 

"Je to ďalšia facka liberálu. Ak dnes niekto dostáva na frak, sú to bezhodnotoví ľudia," povedal Fico o dnešnom hlasovaní v parlamente. 

"Nebudeme rešpektovať a púšťať dopredu ustanovenia, ktoré by zrazu hovorili, že manželia môžu byť aj dvaja homosexuáli," dodal. 

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti