Facky pre vakcinačnú lobby: Zaočkovaný Izrael bol v USA zaradený na zoznam nebezpečných krajín. Americké CDC odporúča nosiť rúško aj zaočkovaným, pretože šíria vírus

28.07.2021 | 12:00
  4
Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha komentoval najnovšie správy z amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

Obyvatelia Spojených štátov žijúci vo vysoko rizikových oblastiach by mali vo vnútorných priestoroch začať znova nosiť rúška, a to aj v prípade, že sú zaočkovaní proti novému koronavírusu. Oznámilo to v utorok americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

"V oblastiach so značnou a vysokou mierou šírenia nákazy CDC odporúča plne zaočkovaným ľuďom nosiť rúška vo verejných vnútorných priestoroch," uviedla riaditeľka CDC Rochelle Walenská.

Túto zmenu v pandemických nariadeniach Walenská zdôvodnila šírením nákazlivejšieho variantu delta, ktorý v USA predstavuje už zhruba 90 percent z nakazených. Varovala, že "v zriedkavých prípadoch môžu byť niektorí očkovaní ľudia infekční a vírus preniesť na iných".

Ešte v máji CDC tvrdilo, že očkovaní vo väčšine prípadov rúška nepotrebujú - s výnimkou verejnej dopravy a nemocníc. Svoje stanovisko však CDC muselo prehodnotiť vzhľadom na aktuálny vývoj situácie.

Na zastavenie šírenia variantu delta CDC odporučí školám prijať univerzálne pravidlá, čo sa týka rúšok, a to pre učiteľov, zamestnancov, študentov a návštevníkov bez ohľadu na to, či sú zaočkovaní alebo nie, dodala Walenská.

Zatiaľ čo vakcíny proti covidu používané v súčasnosti dokážu zabrániť hospitalizácii či úmrtiu, častejšie sa objavujú správy o prípadoch nákazy i po absolvovaní kompletného očkovania, čo môže znamenať, že riziko šírenia infekcie je užšie spojené s mierou cirkulácie vírusu v danej komunite.

V júni zaviedol nosenie rúšok opätovne i Izrael, a to len desať dní po ich zrušení. Podobné kroky prijali v USA aj lokálne samosprávy, ako napríklad okres Los Angeles.

Blaha: Očkovací propagandisti asi vyskakujú z balkóna

Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha komentoval na sociálnej sieti najnovšie správy z amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC):

Z Ameriky chodia od rána také správy, že očkovací propagandisti asi vyskakujú z balkóna.

1. Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zaradilo kvôli zhoršenej epidemickej situácii Izrael do druhej najvyššej kategórie nebezpečných krajín.

2. Len pripomínam, že Izrael je najzaočkovanejšia krajina sveta, Pfizer tam začnú možno o chvíľu pichať aj domácim zvieratkám a vybraným operencom. A nič. Nepomáha.

3. Nejakým zázrakom je Izrael čoraz zamorenejší. To je tak, keď sa propaganda zrazí s realitou. Čo na to Čaputová? Vakcína je ešte stále úsmev, madam?

4. A to nie je všetko. Z Ameriky došla ešte jedna facka pre očkovaciu lobby. CDC odporučilo nosiť rúška aj zaočkovaným, pretože pri nákaze Deltou podľa najnovších prieskumov majú v sebe takú istú nálož vírusu ako nezaočkovaní.

5. Môžu teda chorobu roznášať a sú pre svoje okolie nebezpeční. To hovoria americkí vedci. Robiť z nich nadľudí je teda z epidemiologického hľadiska absurdné.

6. Ja len, že u nás Mikas zatvára neočkovaných do karantény a od očkovaných nechce ani test. A potom sa bude náramne čudovať, kto sem zavliekol tretiu vlnu. Neočkovaní nemajú ako, drahý. Pochop.

7. Nielenže tu zavádzajú úplne nezmyselnú a protiústavnú segregáciu, ale kvôli svojej zadubenosti ešte aj riskujú, že zamoria celé Slovensko.

8. Očkovaných ľudí po návrate zo zahraničia nikto netestuje - a pritom môžu mať takú istú nálož vírusu ako neočkovaní.

9. Pýtam sa - akú máme istotu, že sem Deltu nedovliekla Čaputová z Toskánska? Či Mikas z Chorvátska? Či Kollár z Capri?

10. Izrael už na svoju náboženskú vieru vo Pfizer doplatil. Už ho medzi najnebezpečnejšie radia dokonca Spojené štáty americké. Gratulujeme.

11. No Hegerova vláda je hluchá a slepá. Nechce vidieť, že Pfizer nie je spása. Nechce vidieť, že apartheid nie je cesta. Nechce vidieť, čo tvrdia vedci vo svete. Nechce vidieť, že už aj v USA ich majú za bláznov.

12. Oni chcú len ubližovať a šíriť nenávisť a propagandu. A keď tu kvôli vláde začnú znovu zomierať ľudia, budú sa zase vyhovárať ako malé deti a nadávať Slovákom do luzy.

Ľudia vedia, kde je pravda. Ľudia vedia, že ste "vláda - smrť". Ľudí neoklamete.

Zdroj: Facebook Ľuboš Blaha / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti