Facebook zrušil stránku Kulturblog. Zablokovali aj ďalšie stránky prepojené na ĽSNS

26.02.2020 | 10:36
  18
Podľa informácií Denníka N mal Kulturblog preukázať svoje pozadie, keďže tak neurobil, musel byť zrušený.

Sociálna sieť Facebook zrušila Kulturblog a ďalších sedem stránok, ktoré boli napojené na extrémistickú stranu ĽSNS. Informuje o tom Denník N.

Kulturblog má na Facebooku dve stránky. Fanúšikovská základňa oboch stránok tvorí dokopy približne 30-tisíc ľudí. Zrušenie Kulturblogu má súvisieť s prepojením stránky na stranu ĽSNS. Podľa informácií Denníka N mal Kulturblog preukázať svoje pozadie, keďže tak neurobil, musel byť zrušený.

Stránky môžu byť obnovené, musia však urobiť zásadné zmeny. Podobne boli v minulosti pozastavené hlavné stránky strany ĽSNS. YouTube takto podobne pozastavil kampaň Smeru a jej propagačné videá, podobe ako videá strany Vlasť.

Spoločnosť Facebook už v minulosti oznámila, že spúšťa boj proti dezinformáciám. V praxi to bude fungovať tak, že ak Facebook vyhodnotí správu ako nepravdivú, ihneď ju v newsfeede začne zobrazovať nižšie. Spoločnosť chce zabrániť šíreniu neoverených a nepravdivých informácií.

Stránky alebo domény, ktoré budú šíriť nepravdivé informácie opakovane, budú mať zníženiu možnosť šírenia informácií a taktiež im môže byť obmedzená činnosť reklamy a propagácie. Súčasne so Slovenskom bude fact-checking spustený aj v Českej republike.

Zdroj: startitup.sk

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti