Facebook zablokoval expremiérovi a bývalému disidentovi Jánovi Čarnogurskému účet na sociálnej sieti

31.08.2021 | 11:55
  12
Sociálna sieť tento krok zdôvodňuje nedôveryhodne, nevyužila ani jednu z možností, ktorú má na preverenie podozrenia. Namiesto toho hneď konala a účet bývalému premiérovi a disidentovi zablokovala.

 

„Pred pár dňami som našiel na svojom facebookovom účte oznámenie, že môj účet je zablokovaný. Ako dôvod bolo uvedené, že porušujem pravidlo facebookovej komunity pod názvom Integrita účtu a skutočná identita. Do 30 dní môžem požiadať o preskúmanie rozhodnutia, ale na konci poučenia je poznámka, že pre koronu preskúmanie môže trvať dlhšie alebo k preskúmaniu ani nemusí prísť,“ uviedol Ján Čarnogurský pre Denník Štandard, ktorý o prípade informoval ako prvý.

Čarnogurský tiež uviedol, že požiada o preskúmanie zablokovania účtu, no odblokovanie si od toho nesľubuje. Na sociálnej sieti ho sleduje viac ako 11-tisíc ľudí.

Rozhodnutie pripomína 80. roky, tvrdí Palko s Mikloškom

V spoločnom vyhlásení sa Čarnogurského zastali jeho bývalí stranícki kolegovia Vladimír Palko a František Mikloško.

„Ján Čarnogurský bol politikom, ktorý v dlhoročnom zápase proti komunizmu bojoval i za slobodu prejavu. S jeho názormi nemusíme všetci súhlasiť, ale vždy ich šíril ako slobodný človek kultúrnym spôsobom a bol vždy pripravený o nich diskutovať pokojne a za použitia argumentov.

Rozhodnutie Facebooku Jána Čarnogurského umlčať i spôsob, ako k nemu došlo, nám pripomína, ako v 80. rokoch komunistický režim zrušil Čarnogurskému pevnú telefonickú linku, lebo cez ňu informoval Antona Hlinku v Mníchove o zásahoch režimu proti veriacim ľuďom,” píšu vo svojom vyhlásení.

Oznámenie, ktoré podľa Jána Čarnogurského uviedol Facebook ako dôvod zablokovania prístupu, teda problém so skutočnou identitou účtu, pôsobí absurdne: Čarnogurský si tento účet spravuje niekoľko rokov, naposledy písal o svojom výlete na Modravú horu či o spomienke za zosnulým politikom Júliusom Binderom. 

Zdroj: postoj.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti