Exšéf pakistanskej tajnej služby tvrdí, že prípad Skripaľ je operácia pod falošnou vlajkou

10.04.2018 | 16:05
  0
Asad Durrani vysvetlil, že britskí predstavitelia ešte pred vyšetrením tohto incidentu rozhodli, kto bude jeho vinníkom.

Bývalý riaditeľ pakistanskej vojenskej spravodajskej služby v svojom rozhovore pre RT spochybnil tvrdenia Spojeného kráľovstva, že v otrávení bývalého špióna Sergeja Skripaľa malo prsty Rusko.

Asad Durrani vysvetlil, že v prípade Skripaľovej otravy sa britskí predstavitelia ešte pred vyšetrením tohto incidentu rozhodli, kto je vinníkom.

„To znamená, že buď ste si úplne istý v tom koho obviniť, alebo ste sa už rozhodli predtým, než spustíte túto operáciu, ktorú môžme nazvať operáciou pod falošnou vlajkou, kto bude v tomto prípade obvinený,“ vysvetlil trojhviezdičkový pakistanský generál.

Durrani v tejto súvislosti vyzdvihol ďalšiu kľúčovú skutočnosť týkajúcu sa prípadu Skripaľ, ktorá vo významnej miere spochybňuje názor, že Rusko bolo nejakým spôsobom zapojené do otravy.

„Je veľmi ľahké zabiť niekoho nervovo-paralytickou látkou, ak skutočne chcete vykonať vraždu. Takže prežitie Skripaľovcov vyvoláva viacero otázok,“ vysvetlil Durrani.

„Ak by to bola operácia, ktorú by mohlo vykonať Rusko, mohlo to byť veľmi efektívne. Zabíjanie ľudí týmto jedom, alebo za použitia tohto typu toxínu nie je veľmi ťažké, avšak obaja prežili. To znamená, že niekto sa pred tým poriadne uistil, že na pohľad to musí vyzerať ako otrava toxickou látkou, ale nechceme prísť o týchto ľudí. Takže je tu ďalší otáznik,“ dodal bývalý šéf armádnej spravodajskej služby.

Durrani uviedol, že všetky uvedené otázky, ktoré sa týkajú tohto prípadu, spochybňujú britské obvinenia voči Rusku do takej miery, že ich spojenci rýchlo stratili dôveru v to, že sa udalosť odohrala spôsobom, ako ju prezentuje Londýn.

„Nemyslím si, že dokázali nadlho presvedčiť svojich spojencov, že ide skutočne o operáciu, ktorú uskutočnila Moskva,“ uzavrel Asad Durrani.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti