Exriaditeľ nemeckej tajnej služby ostro kritizoval Merkelovej migračnú politiku

11.04.2019 | 14:44
  5
Nemecká kancelárka podľa Maassena nedokázala obmedziť počet žiadateľov o azyl a ilegálnych migrantov.

Bývalý šéf nemeckej vnútroštátnej spravodajskej služby Hans-Georg Maassen tento týždeň ostro kritizoval imigračnú politiku kancelárky Angely Merkelovej.

Maassen vo vysielaní maďarskej verejnoprávnej televíznej stanice M1 povedal, že Merkelová nedokázala primerane obmedziť počet žiadateľov o azyl a ilegálnych migrantov prichádzajúcich do Nemecka.

Zatiaľ čo tento počet od roku 2015 klesá, Nemecko im na svoje územie stále umožňuje voľný vstup, aj keď ich prichádza už menej, povedal počas 25-minútového rozhovoru, ktorý - ako vo štvrtok napísala agentúra DPA - odvysielala v pondelok maďarská televízia.

Maassen povedal, že stimuly na príchod do Európy zostávajú pre imigrantov z Afriky a Blízkeho východu vysoké. Podľa neho sa neprijali "potrebné opatrenia, aby sa tento imigračný tlak minimalizoval a títo ľudia k nám neprichádzali".

Maassen dodal, že už od roku 2015 je jasné, že do nemeckej spoločnosti taký veľký počet utečencov nie je možné integrovať.

DPA si všíma, že Maassenov najnovší rozhovor odvysielaný v maďarskej verejnoprávnej televízii, ktorá má podporu premiéra Viktora Orbána - hlavného protiimigračného hlasu, ktorý sa opakovane v Bruseli dostáva do sporu s predstaviteľmi Európskej únie - pravdepodobne pritiahne pozornosť verejnosti.

Maassen odišiel z čela Spolkového úradu na ochranu ústavy (BfV) vlani v novembri po kritike, že nebral dostatočne vážne očividné násilie zo strany krajnej pravice v meste Chemnitz.

Zdroj: sme.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti