Europoslanec Radačovský o neobjektivite mediálnych informácií a prvých dňoch strávených v Bruseli

22.06.2019 | 13:42
  22
Novozvolený poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Radačovský informoval o prvých dňoch, ktoré vo funkcii europoslanca strávil v Bruseli. Uviedol, že tam na rozdiel od domácej scény nepocítil ani minimálny náznak akejkoľvek averzie a dehonestovania.

Považujem, Slováci a Slovenky, s plnou vážnosťou a úctou k Vám, informovať Vás o tom, 
že sú absolútne neobjektívne tvrdenia niektorých „politológov“, mediálnych ale aj iných komentátorov a , žiaľbohu, aj politikov o tom, že som mnou ako so zvoleným europoslancom sa v Bruseli alebo v Štrasburgu nebude nikto ani len rozprávať, nepodá mi ruku a podobne.

Je mi ľúto, že musím použiť pejoratívny výraz, ale je to absolútna lož. 


Strávil som počiatočné tri dni v Bruseli v dňoch 19.-21. júna. Pri absolvovaní vstupných procedúr v súvislosti s vybavovaním množstva formalít, potrebných pre moju budúcu činnosť poslanca EP, bolo správanie k mojej osobe absolútne korektné, úctivé, slušné a dôstojné. 


Musím konštatovať, že aj napriek tomu, že Európsky parlament a príslušné inštitúcie EÚ tvoria značný kolos, je aj pre priemerného človeka jednoduché pochopiť po technickej stránke postup fungovania týchto inštitúcií a rýchlo sa v ňom zorientovať. Je absolútne logické, že žiaden zo zvolených poslancov nemôže začať s výkonom svojho mandátu (resp. nemal by) bez znalosti aspoň základných hmotno-právnych a procesno-právnych noriem, týkajúcich sa postavenia a činnosti jednotlivých inštitúcií EÚ a predovšetkým EP.

Uvádzam to preto, že mnohí tzv. hodnotitelia činnosti EP uvádzajú svoje „názory“ o činnosti alebo budúcej možnej činnosti europoslanca bez akejkoľvek znalosti čo i len základného dokumentu, akým je Rokovací poriadok EÚ. Ide síce o niekoľkostostranový dokument, ale bez jeho znalosti (najlepšie je si ho preštudovať v anglickom jazyku) nemôže nikto rozprávať o možnom pôsobení alebo nepôsobení toho-ktorého poslanca v možných politických skupinách (frakciách), výboroch, delegáciách, podskupinách a podobne.

Slováci a Slovenky,

s týmito skutočnosťami Vás však zaťažovať nebudem, Vy ste mi dali dôveru a je mojou povinnosťou tieto právne normy ovládať.

Považujem za potrebné informovať Vás, že absolvoval som v priebehu troch dní viacero neformálnych stretnutí s rôznymi relevantnými osobnosťami, či už dosluhujúcimi poslancami EP ako aj novozvolenými poslancami, euroúradníkmi z rôznych štátov, z rôznych už existujúcich ale aj konštitujúcich sa frakcií.

Bol som dokonca pozvaný aj na neformálny obed a iné neformálne stretnutia a môžem konštatovať, že relevantné osobnosti ctia si každého demokraticky zvoleného europoslanca z akéhokoľvek členského štátu. Nepocítil som a nepostrehol som ani len minimálny náznak akejkoľvek averzie, dehonestovania tak, ako je to cítiť na domácej scéne.

Bol som milo prekvapený, že relevantné osobnosti vedia, kto som, aké sú moje názory, aké témy v prospech môjho národa hodlám otvoriť a podobne. Považujem tiež za potrebné uviesť a oboznámiť Vás s tým, že vycítil som, že na mojej osobe im imponuje to, že som nezávislý kandidát, že som v politike nebol, že som pôsobil ako dlhoročný sudca na území Slovenskej republiky a predovšetkým som vycítil, že im imponuje to, že získal som Vašu dôveru v počte niekoľko desiatok tisíc hlasov.

Vážení priatelia, Slováci a Slovenky,

uvedomil som si, že takýto pozitívny počiatočný prístup k mojej osobe som dosiahol len vďaka Vám. Tvrdím teda, že len Vám a nikomu inému sa budem a chcem zodpovedať za svoju budúcu činnosť v EP, ktorú započnem dňom 2. júla 2019 v Štrasburgu.

Pre mňa bude vždy rozhodujúci len Váš a ničí iný názor na moju činnosť v EP. Len od Vás a od nikoho iného prijmem kritiku a možno aj pochvalu za svoju činnosť.

Len národ mojej vlasti, ktorý mi dal dôveru, môže hodnotiť budúci výkon môjho poslaneckého mandátu. Názory, ktoré mňa a tým aj Vás, mojich voličov, dehonestujú, nálepkujú a urážajú, sú pre mňa len vecou, nič len nepodstatnou vecou, a s takýmito názormi sa vôbec ani len zaoberať nebudem a vôbec na nich reagovať nechcem a nehodlám.

Na záver, Slováci a Slovenky, vážení priatelia, jedna veľká prosba. V zahraničí kladú veľký dôraz na to, aký má ten-ktorý poslanec dôveru a podporu svojich voličov. Tak, ako som Vás pred voľbami poprosil o podporu, tak by som Vás aj teraz chcel poprosiť, aby ste ani po voľbách na mňa nezabudli.

Každé čo i len slovko podpory, či už na FB alebo inak, pre mňa a moju budúcu činnosť pri presadzovaní záujmov mojej vlasti veľa znamená. Nezabudnite na mňa, ja na Vás určite nezabudnem. Neskôr Vás budem informovať, v akej politickej skupine budem pôsobiť, v akom výbore, v akej delegácií a podobne. Pretože pred 2. júlom 2019 je to predčasné uvádzať.

Slováci a Slovenky, hlavu hore!

S úctou poslanec EP, Miroslav Radačovský

Zdroj: InfoVojna / Facebook Miroslav Radačovský


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti