Dokument: Trestné oznámenie na organizátorov protestov Za slušné Slovensko pre podozrenie z vlastizrady

14.11.2018 | 15:14
  0
Občan Slovenskej republiky Pavol Forisch zverejnil na sociálnej sieti Facebook fotografiu listu, ktorý 1. augusta 2018 adresoval Úradu špeciálnej prokuratúry. Ide o trestné oznámenie pre podozrenie z krivého obvinenia a vlastizrady na neznámeho páchateľa a spolupáchateľov, ktorými sú aktivisti iniciatívy Za slušné Slovensko - Karolína Farská, Juraj Šeliga a Juraj Rizman.

K trestnému činu krivého obvinenia malo podľa zverejneného dokumentu dôjsť 15. júna 2018, keď osoba neznámeho páchateľa a spolupáchatelia - Farská, Šeliga a Rizman podali na predsedu Smer-SD Roberta Fica trestné oznámenie za ohováranie a šírenie poplašnej správy s úmyslom privodiť mu trestné stíhanie.

Sekundárnym faktorom tohto konanie bolo zakrytie trestnej činnosti, ktorej sa dlhodobo dopúšťajú samotní páchatelia z iniciatívy Za slušné Slovensko (ZSS).

Šeliga, Farská a Rizman podľa Pavla Forischa naplnili svojím konaním skutkovú podstatu trestného činu, tým, že na predsedu Smer-SD podali „nepravdivé a zavádzajúce trestné oznámenie s úmyslom kriminalizovať a diskreditovať osobu Roberta Fica za to, že ich údajne neprávom označuje za osoby financované Sorosom a Co.“

„Páchatelia sú podľa mnou predložených dôkazov o finančnom a personálnom prepojení podozrivých so “Soros a Co (príloha ZIFOR-79) financovaní Sorosom a jeho organizáciami, čoho sú si plne vedomí a konajú tak v zhode s rovnakými prostriedkami, úmyslami a cieľom v tejto veľmi nebezpečnej protispoločenskej činnosti. Konanie tohto organizovaného nebezpečného zoskupenia má tiež všetky znaky trestných činov proti republike. V dôkazoch, ktoré prikladám som ustanovil financovanie ZSS cez Soros & Co. pri príprave a realizácii tejto obzvlášť závažnej organizovanej trestnej činnosti,“ uvádza Forisch vo svojom trestnom oznámení.

 

Expremiér a poslanec Národnej rady (NR) SR Robert Fico (Smer-SD) 9. októbra potvrdil, že bol vypovedať na Generálnej prokuratúre (GP) SR pre trestné oznámenie iniciatívy Za slušné Slovensko. "Ja som bol, vypočul som si otázky, odpovedal som na ne a som pekne 'Sorosove' deti pozdravil," povedal Fico.

Predseda Smeru Robert Fico pre český portál Echo24 vyhlásil, že slovenské orgány majú informácie o činnosti organizátorov protestov po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „Dnes už vieme, že organizátori tých demonštrácií po vražde Jána Kuciaka boli z organizácií, ktoré platí George Soros. My dobre vieme, kto sa s kým schádzal a akú úlohu v tej dobe zohrával. Všetko to pôjde von, až bude jasné, kto si objednal vraždu,“ povedal Fico.

Zdroj: Facebook / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti