DOKUMENT: Slovenský občan podal sám na seba trestné oznámenie, pretože sa stotožňuje s výrokmi exposlanca Mazureka

11.09.2019 | 18:50
  13
Pavol Knaperek sa v "samoudaní" odvoláva na výroky poslanca ĽSNS v rádiu Frontinus, ktoré na základe vlastných celoživotných skúseností považuje za pravdivé.

InfoVojna obdržala email, v ktorom nám Ing. Pavol Knaperek poskytol fotokópiu a celý text vlastného podnetu na trestné stíhanie jeho osoby pre podozrenie zo spáchania trestného činu podľa §423 resp. §424 a §338 Trestného zákona. trestné oznámenie podal elektronicky na Generálnu prokuratúru dňa 8. septembra 2019.

„K neobvyklej forme tzv. "samoudania" som dospel po dôkladnej úvahe, aj na základe môjho konania po medializácii rozsudku NS v trestnej veci bývalého poslanca NR SR Milana Mazureka, ktorý bol odsúdený za svoje názory a výroky prezentované v rádiu Frontinus ešte dňa 2.10.2016. V kontexte celej relácie a aj vlastných celoživotných skúseností ich považujem za pravdivé a v zásade s nimi nemám problém. Rovnaký postoj aj spôsob argumentácie som už v minulosti otvorene a opakovane vyjadroval v rozhovoroch s inými osobami na danú tému. 

Podľa prevládajúcej mediálnej a spoločensko-politickej "hystérie" sú vraj takéto "závažné a rasistické výroky veľmi nebezpečné a priamo ohrozujú nielen znevýhodnenú rómsku komunitu, ale dokonca spochybňujú celý demokratický systém SR" - viď. napr. nedeľná diskusia v televízii TA3.
 
Slovenská republika je údajne právny štát, ktorého jedným z troch pilierov je súdna moc dohliadajúca na dodržiavanie práva a zákonnosti. Pokiaľ mám túto skutočnosť rešpektovať, musím nesúhlasiť s  vlastnými názormi  a bolo mojou občianskou povinnosťou takýto podnet podať. V uvedených súvislostiach by sa mojou osobou pravdepodobne musela skôr či neskôr i tak zaoberať NAKA - či už na podnet anonyma, niektorého tzv. spoločensky rešpektovaného udavača alebo možno osoby z môjho okolia,“ uviedol Pavol Knaperek v emaile.

Fotokópia "samoudania":

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti