DOKUMENT: Petícia vyzývajúca odborárov na Generálny štrajk za účelom okamžitého odstúpenia Hegero-Matovičovej vlády a vypísania predčasných parlamentných volieb!

26.11.2021 | 11:33
  16
Bežné spôsoby protestov doteraz nemali  žiaden účinok na vládnu garnitúru a dá sa povedať, že tisíce občanov Slovenska v uliciach Bratislavy 17. novembra 2021, alebo  predchádzajúce protesty v Košiciach nie, že neboli ani len vypočutí, ale priam odignorovaní vládou Eduarda Hegera (OĽaNO). 

Petícia vyzývajúca odborárov na zahájenie GENERÁLNEHO ŠTRAJKU, za účelom okamžitého odstúpenia vlády Eduarda Hegera a vypísania predčasných parlamentných volieb!

Táto petícia slúži ako jasný odkaz odborárom na celom Slovensku, ktorí nekonajú, aby sme ich spoločne ako občania na Slovensku hromadne vyzvali k zahájeniu GENERÁLNEHO ŠTRAJKU, za účelom okamžitého odstúpenia vlády Eduarda Hegera a vypísania predčasných parlamentných volieb!

Čím viac podpisov dáme pod túto petíciu, tým viac ukážeme odborárom, aby mali odvahu a súčasnej vláde, že GENERÁLNY ŠTRAJK chceme! 

Bežné spôsoby protestov doteraz nemali  žiaden účinok na vládnu garnitúru a dá sa povedať, že tisíce občanov Slovenska v uliciach Bratislavy 17.11.2021,alebo  predchádzajúce protesty v Košiciach nie, že neboli ani len vypočutí, ale priam odignorovaní vládou Eduarda Hegera. 

Neustále rozdeľovanie občanov na zaočkovaných, nezaočkovaných, testovaných, netestovaných, tých čo rešpektujú Mikasové vyhlášky, alebo nie, drancovanie gastra, podnikateľského sektoru, lockdowny, núdzové stavy, sú iba časť reálnych problémov na Slovensku. Tu už nejde iba o Covid a nejaké obmedzovanie, nútenie občanov sa dať očkovať, inak budú znevýhodnení!

Tu už ide o každodenné a existenčné problémy občanov, ako zvyšovanie základných potravín, zvyšovanie pohonných hmôt, zvyšovanie cien stavebných materiálov, ich nedostatok na trhu, potravinová nesebestačnosť, zmarených 600 tisíc podpisov k referendu a takto môžeme pokračovať. Na druhej strane tu máme platy občanov, ktoré sa nijak zásadne nezvyšujú, aby tieto cenové nárasty mohli aj reálne zvládať a mohli tak slušne žiť. 

Úlohou odborárov je konať a nie sedieť, čakať! 

My občania, politici v opozícii, aktivisti nemôžme už zrejme viac dosiahnuť na protestoch a preto musíme zobudiť odborárov a jasne im dať najavo, že riešením je ich aktivita a príprava generálneho štrajku v čom ich plne podporíme, pomôžeme im a budeme stáť na námestiach s nimi. 

Ich nečinnosť postupne vyvoláva u bežných občanov, ktorí pracujú a sú členmi odborov jasné otázky, načo ešte čakajú? Preto táto petícia má jasne ukázať, že SLOVÁCI chcú  generálny štrajk a očakávajú od odborov, že ho zorganizujú a spustia! 

Zároveň vyzývame všetky relevantné opozičné strany, občianske združenia, aktivistov, aby zdieľali túto petíciu a zároveň ju podporili! 
 
Preto občania na celom Slovensku, ale aj mimo neho: 

Súhlasíte, aby odborári zahájili prípravu GENERÁLNEHO ŠTRAJKU, za účelom okamžitého odstúpenia vlády Eduarda Hegera a vypísania predčasných parlamentných volieb!?

Petíciu môžete podpísať TU.
 
Predseda petičného výboru: 

JUDr. Marek Géci
 
Členovia petičného výboru:

JUDr. Marek Géci, P.O.BOX 19, 850 03 Bratislava 53
Ing. JUDr. Otília Hamacková, PhD, 23, Plevník - Drieňové
Mgr. Štefan Šimko, Bešeňov 303, 941 41
Michaela Hornáčková, Brnianska 35, 811 04 Bratislava
Stanislav Taraba, Sadová 613/31, Puchov 020 01 
Darina Mosná, Dvojkrížna 6, 82105 Bratislava
Mgr. Juraj Moravčík, Ružová 226/18 Senica
 
Pre prípadné otázky k petícii použite emailový kontakt: marek.geci@strana-zivot.sk

Odborári už majú plné zuby klamstiev a arogancie moci Hegero-Matovičovej zločineckej vlády, krágľovaní nepohodlných ľudí a zdierania občanov. Šéf KOZ Magdoško hovorí o vyhlásení generálneho štrajku a revolúcii v ozbrojených zložkách

Slovensko sa v parite kúpnej sily za ostatný rok a pol prepadlo na posledné miesto v Európskej únii. Rumunskí, bulharskí aj lotyšskí zamestnanci si za svoju výplatu kúpia viac ako slovenskí. Je to veľká hanba tejto vlády, informoval na tlačovej besede dňa 25. novembra 2021 prezident KOZ Marián Magdoško.

Odborári majú podľa neho výhrady napríklad aj k tzv. daňovej revolúcii, ktorú predstavil v uplynulých dňoch minister financií Igor Matovič (OĽANO).

"Prvá obrovská výhrada je, že nebol žiadny dialóg, nebolo žiadne rokovanie so sociálnymi partnermi," upozornil. Mzdy po reforme podľa jeho slov stúpnu zamestnancom, ktorí zarábajú viac ako 2000 eur mesačne, všetkým ostatným budú čisté mzdy klesať.

Nejasné v návrhu reformy podľa neho je rozdelenie 39-percentného odvodu na jednotlivé druhy poistení. "Všetko je zahalené rúškom tajomstva," poznamenal.

Problémom môžu byť špeciálne druhy poistencov, najmä ozbrojených zložiek - vojakov, policajtov, hasičov, záchranárov, colníkov a ďalších, ktorí majú doteraz samostatné sociálne zabezpečenie a veľa rokov si platia vyššie odvody za zamestnanca, a vyššie odvody platí aj ich zamestnávateľ.

Magdoško kritizoval aj rozhodnutie NR SR pri zdaňovaní príspevku zamestnávateľa na stravovanie.

"Po novele zákona sa zdaňuje každé stravovanie - aj obed v závodnej jedálni, aj gastrolístok, aj finančný príspevok, všetko nad hodnotu 2,81 eura. S týmto tiež absolútne nesúhlasíme," zdôraznil.

Pri vyhlásení lockdownu by podľa jeho slov mala vláda rešpektovať odborné konzílium bez akýchkoľvek výnimiek. "Ako môže byť, že iné informácie má odborné konzílium a iné minister školstva? Odborné konzílium hovorí, že epidemická situácia v školách je zlá. Minister školstva však hovorí, že v školách je veľmi nízky výskyt COVID-u. Ako je toto možné?" spýtal sa Magdoško.

Viac v článku TU.

Zdroj: peticie.com / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti