DOKUMENT: Harabin podal na Kolíkovú trestné oznámenie za spáchanie viacerých trestných činov

30.04.2021 | 16:10
  16
Exminister spravodlivosti SR Štefan Harabin uviedol, že súčasná šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková marí vymoženie právoplatne prisúdenej sumy peňazí jeho osobe.

Na základe Harabinovho podnetu na Generálnu prokuratúru SR má ísť u Kolíkovej konkrétne o nasledovné trestné činy: zneužívanie právomoci verejného činiteľa, porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku a nevyplatenie mzdy a odstupného.

„Ide o mimoriadnu aroganciu a svojvôľu zo strany Kolíkovej, pretože primárnou a základnou úlohou štátu v rezorte ministerstva spravodlivosti, je práve výkon právoplatných a vykonateľných súdnych rozhodnutí,“ uvádza v trestnom oznámení Harabin.

„U Márii Kolíkovej v pozícii ministra spravodlivosti nemožno prezumovať neznalosť práva, lebo by ináč nemohla byť na tomto poste, preto iný záver ako ten, že koná v priamom úmysle bez najmenších pochybnosti neprichádza do úvahy,“ dodáva bývalý minister spravodlivosti.

Poukázal tie na skutočnosť, že Ministerstvo spravodlivosti SR pod vedením Márie Kolíkovej má nesporne dostatok finančných prostriedkov v rozpočte svojho rezortu nakoľko pani ministerka schválila desaťtisíce eur pre LGBTI projekty, podporila aj Sexistický kix.

DOKUMENT:


 

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti